Házi vizmű + városi viz, nyomás kiegészitésre?
5 bar kevés??????
Az kb a 20. emeletig megy fel!
Nem a nyomás kicsi ott, hanem a vízvezetékszerelő volt balfék és túl vékony csövet tett be.
5-nél följebb ugyan lehet menni, csak épp erre terveznek MINDEN vízszerelvényt, kezdve a csappal, meg a bojlerral meg a wctartályjal, stb.
A hálózati víznyomással nem tudsz "rásegíteni" a házi vízmű nyomására. A különböző nyomások kiegyenlítődnek, nem pedig összeadódnak! És ezen még a visszacsapó szelep sem segít.
Ez pont olyan, mint amikor azért nyitod ki az ablakot, hogy a kinti 5 fok hozzáadódjon a szoba 20 fokos hőmérsékletéhez.
Eszembe jutott, hogyan lehetne mégis megcsinálni:
A puffertartályt feltöltöd a házi vízművel 1,5-2 bárra. Amikor feltöltött, ráengeded a hálózati nyomást, az 5 bárt.
Amikor kiürül, megint töltöd a HV-vel, majd ismét a hálózattal.
Ez a vezérlés egyszerűen megoldható egy kontrollerrel, egy mágnesszeleppel és két visszacsapó szeleppel.
Szerintem a puffer nem fűg kiürülni, csak a kútvíz kifolyik és helyére kevert víz kerül.
De amúgy a kérdező szerintem azt szeretné, hogy alból a kút vizét használja és ha kicsi a nyomás, rákeveri a vezetékes nyomását.
De sajna ez sem így működik.
Miért nem jó neked a vezetékes víz? Összetenném a kezem, ha nekem lenne. Nem kéne egy egész saját vízmüvet fwnntartanom.
5 bár még a hálózatban sincs,kb 3.5 csak .
5 bár annyit jelent,hogy a vizszint teteje a csőben 50 m magasan lenne .
A kútból kivett vizmennyiség nem a nyomástól függ ,hanem a szivattyú teljesítményétől .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!