Mi lehet az oka annak, hogy a wc töltőszelepe időnként rátölt egy másodpercig?
Szerintem, a víz hálózati rendszerben keletkező, hirtelen nyomás változás lehet az oka a töltő szelep időnkénti nyitásának (1mp.) majd zárásának. Ha társas házban laksz, akkor 99,9 % ez az oka a jelenségnek.
Pl. Én megfigyeltem, hogy nálunk (társasházba)ha a mosógép víz rácsatlakozó csapját nyitva hagyom és már nem használom a mosógépet, csak a csapot még nem zártam el ("nyitva felejtve hagytam")akkor a gumicső néha szinte meg ugrik. Na ez a meg ugrás azért van mert a hálózati nyomás "ugrál" és így meg mozgatja a gumi csövet.
A víz hálózati nyomás, társasházakban azért ugrik néha mert Pl. egy időben több csapszelep nyitódik záródik, mint pl. a WC szelep, mosógép szelepek, keverőcsapok,stb.
A bejövő víz strang leágazásnál (vízóra után, elzárónál stb..) be kell szerelni egy visszacsapó szelepet. Ez megakad0lyozza a kívülről történő nyomás esést. Így ha hírtelen leesik a nyomás a szomszédok miatt, nálad nem lesz érezhető.
Ez talán megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!