Kéményhez ért valaki, aki ellátna engem jó tanáccsal?
Vettünk egy házat, amiben fatüzeléses vaskandalló van.
Kihívtam a kéményseprőt, hogy véleményezze a kéményt, mielőtt befűtünk.
Kipucolta amennyire tudta, de azt mondta, hogy nagyon kátrányos, ami kéménytüzet okozhat.
Kérdeztem mi a teendő ilyenkor, a válasz, hogy az átmaratás és bélelés, de ő nem csinál ilyet.
Kerestem cégeket, látatlanban 3-500ezetFt-ra taksálták a munkát, de nekünk nincs ennyi és most év végén egyhamar nem is lesz.
A kérdésem az lenne, mert erre ellentmondó válaszokat kaptam eddig:
Lehetséges e, hogy most csak a maratást (kátránytalanítást) izzadnánk ki valahogy és a következő szezon előtt meg a bélelést? Mert együtt a kettő nem megy.
A lemaratással ugye megszűnik a kátrány, viszont nem tudom, hogy használható lesz e a kémény bélés nélkül, egy szezont.
Kedves Enigma!
Utóbbi gondolatod nekem is eszembe jutott, különösen, hogy ajánlott 2 céget is, de a lelkemre kötötte, hogy hivatkozzak rá, "mert akkor gyorsabban jönnek!" :)
Na mindegy, alkalmazni fogom amiket tanácsokat kaptam, tőled és másoktól, abból baj nem lehet!
Még egyszer köszönöm, minden jót kívánok!
Résztvevője voltam, szem és fültanúja, egy "kémény szerű dolog átvételének",
ami számomra maradandó élményt jelentett!!!!
Egy szerelő hozott egy fali gázkazánt, bejelölte a pontos helyét, majd jött két szerelő, ők fogják felszerelni a kémény nevű cuccal egyetemben, helyére került a kazán és már fúrtak is mindent,hamarosan jött a 'főnök' aki mindent átnézett és rendben talált, bekötött mindent és tartott egy próbát, minden a legnagyobb rendben, majd jön az átvevő, aki hitelesíti és engedélyezi a használatát!!!
Jött is egy szuper gyors átvevő, egy brosúrával, amiből kiolvasta hogy rossz az egész!!
Nem soká jött a kivitelező, minden a legnagyobb rendben!
Gondoltam egy merészet, a két felet meghívtam egy időpontra, kiraktam egy asztal, két székkel, hogy kényelmesen eldöntsék kinek van igaza!!!!
Hosszas egyezkedés sem vezetett eredményre, az átvevőnél egy lejárt
brosúra volt, ez szerint semmi sem stimmelt, a szerelőnél egy új volt és véletlenül sem találtak egy közös pontot!!!!! Ekkor rukkoltam elő, az új kazán leírásával, a kémény helyett, csak a mellékelt égéstermék kivezető fogadható el!!!!
A szerelő is készült, átadott egy másolatot az új szabványokból, kiegészítve azzal, amit a gyártó írt elő!!!!
Csak azt akarom mondani, sok embert ne kérdezzél mi a jó, mert a havonta
változó előírások, csak megzavarnak!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!