Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hány fokot számíthat az ablak...

Hány fokot számíthat az ablak cseréje?

Figyelt kérdés
16 m2-es szoba. Az ablak 120x140-es nagyon régi típusú. Mennyit számíthat a cseréje, fokban mérhető, érezhető lehet?
2017. szept. 18. 14:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát ha olyan mint a miénk volt. Szétszáradt ócska háromszárnyas ablak. Ha fújt a szél mozgott a függöny. Nálunk sokat számított a csere. Nem mértem hány fokot
2017. szept. 18. 14:57
 2/10 anonim ***** válasza:

El sem hinnéd milyen sokat számít!

Mind hő, mind zajszigetelésben.

2017. szept. 18. 15:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Nálam itthon kettő szobában szeles időben szinte fázni lehetett bent teljesen zárt ablaknál, és hiába tettem a szárnyak közé szivacsot végig, meg utólagos gimiszigetelést szinte semmit nem ért. A gond az ablak toknál volt legfőképpen mert amikor megvettük a házat 8 évvel ezelőtt akkor nem fért bele az ablakok kicserélése és az előző tulaj csak az alsó szinten lévő helyiségekbe cseréltette ki. Ott jó volt a szigetelés, szinte az alsó szinten már meglehetett pusztulni a melegtől, de a felső szinten legalább 4-5 fokos eltérés volt. Ha nyitva hagytuk az összes szoba ajtaját és a feljáró lépcsőnél is akkor valamelyest jutott oda fel egy kis melegebb levegő, de így is érezhetően kevés volt az. Szélcsendes hideg időben is volt jó 2-3 fok eltérés a két szint között.

Amikor úgy lett pénzünk, meg ugye a szüleink is kisegítettek minket akkor az összes régi faablakot lecseréltük műanyagra, még a felső szinten lévő bejárati ajtót is kicseréltettem igaz használt ajtóra, de így is ég és föld a szigetelési különbsége.

Amikor ezeket letudtuk akkor fűtési időben már jóval érezhetőbb volt hogy a felső szinten is melegebb van és magán a fűtésen is sokat spóroltunk, mert bőven elég volt enyhe 0 és +10 fokos időben csak délután begyújtani és kb este 9 óráig égett a tűz, de szépen tartotta a meleget még másnap délután is amikor hazaértünk munkából akkor is lehetett érezni hogy jóval melegebb van mint a régi faablakok esetében.

2017. szept. 18. 15:13
 4/10 anonim ***** válasza:
A nyílászárók cseréje adja egy házon a legtöbb változást, még a külső szigetelés se ad rá közel se annyit. Tehát ha kevés pénz van rá, mindenképp az ablakokat, ajtókat kell cseréltetni.
2017. szept. 18. 18:58
 5/10 anonim ***** válasza:
# 4 Ez akkor igaz ha az ablakon átfúj a szél. A huzat nagyonsokat ront a hő érzeten.
2017. szept. 18. 21:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Mit jelent a nagyon régi típusú?
2017. szept. 19. 07:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Gondolom a szokásos kettőbe nyitható faablak aminek 30 év elteltével centis hézagai vannak, meg a gitt fele kipotyogott. Pláne ha senki se tartotta karban. Amivel a házak nagy részét szerelték 30-40 éve.

[link]

Ezeket szokták a gumicsíkokkal, plédekkel, szivacsokkal, mindenfélével kibélelni télre.

2017. szept. 19. 08:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezek az ablakok, ha jól le vannak szigetelve és karban tartva, vetekszenek a mai hőszigetelt ablakokkal... nekem is ilyen van... jó annyi előnyöm van, hogy én asztalos vagyok és fel tudtam újítani... azon egy szellőcske nem jön be.
2017. szept. 19. 09:18
 9/10 kovpet ***** válasza:

Fokot? Azt nem nagyon, mert nyilván, ha eddig mondjuk 22 fokra fűtöttél, akkor most is annyira fogsz és nem 30-ra.

Wattot, Joule-t (és így forintot) számolj.

2017. szept. 19. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem csak az számít mit cserélsz, hanem az is, hogy mire. Nagyon sokféle profil létezik. Ár értékben mi addig variáltunk, hogy végül salamandert tettünk 3 réteges üveggel. Sokan szidják, de valójában nagyon jó, ha normálisan bánnak vele, azaz nem ütik vágják.
2017. szept. 20. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!