Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Átalakítás, falak kiütése...

Átalakítás, falak kiütése engedély köteles?

Figyelt kérdés

Természetesen nem a tartó falakat csak ami fölösleges terek bővítésére.

Most veszünk egy házat és nagyon buta az elrendezés.

A felújítást magunk végeznénk mert ráérünk csak ez az egy volt vita tárgya.

Csak normális válaszokat megköszönném :)

2017. szept. 8. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet hogy az de ha nem tartófalak és nem döntitek magatokra a házat szerinted kit érdekel vagy ki nézi? Ilyenre nem kér senki még ha kellene is
2017. szept. 8. 18:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Akkor lesz vizsgalat max, ha vki meghal vagy ha a szomszedolyan kedves h "lattam a jozsiekat, azok ott belul bontjak a hazat, nezzek mar meg h jol lattam e". :) egyebkent hivatalosan minden hulyesegre kell engedelyt kerni :)
2017. szept. 8. 18:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Belső átalakításra semmilyen engedély nem kell
2017. szept. 8. 19:28
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

A 2 es butaságokat halmoz .

Belső tartó falakat is ki lehet venni,akár 220 távolságban is,ilyen esetben áthidalókat raknak be .Amig az áthidalók helyükre kerülnek,addig a mennyezet alá van támasztva .

Ehhez azonban szakember kell !!

Ehhez semmiféle engedély nem kell .

Kb 2 hete épitettük át a vett lakást úgy ,hogy 2 helyen a főfalakat is módositani kellett .

És még ne borult össze,1 vakolat darab sem esett le .

2017. szept. 8. 19:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Tartófalra kell engedély, vagyis be kell jelenteni, meg kell terveztetni, e-naplózni. Közfalakra nincs semmilyen előírás. De azokkal is óvatosan. Nálunk egy 12 cm-s közfalra terheltek gerendákat. Inkább lebontottuk azt a födémrészt. Ha nem szólt volna a tervezőnk, aki a főfalbontásokat tervezte, akkor bontás közben ránk szakadt volna az egész.
2017. szept. 8. 19:35
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Igazából párom nem nem volt itthon én meg türelmetlen voltam és sokszor kapok itt hasznos válaszokat.

Én vltam azon az állásponton, hogy kell engedély.

Még egyszer köszi mindenkinek

2017. szept. 9. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!