Milyen hőszigetelő rendszert ajánlotok, ami megbízható, jó minőségű és nem túl drága?
Én nem raknék nikecellt, ég mint a zsír, nem szellőzik, beleköltözik az egér.
Csak kőzetgyapotot raknék, de az ugye már nem fér bele az olcsó kategóriába...
És abból (kőzetgyapot) melyik kategória lenne az elfogadható, esetleg, ha mégis nikecell mellett döntenénk ott milyenek a kategóriák?
Egyébként köszönöm szépen a választ!
"ég mint a zsír, nem szellőzik, beleköltözik az egér"
Jézusom! Aki az első jött ment kőzetgyapotos reklámot benyalja!
Én meg kőzetgyapotot (egyáltalán semmi átszellőző szálasanyagot) nem raknék hőszigetelésnek. Valóban szépen az U értékek, amit írnak róla. De én a vonatkozó DIN szabványnak is utána néztem, hogy hogyan mérik. És kiderült, hogy szabványosan úgy mérik, hogy nincs légmozgás. Tehát ebbe az értékbe a szél nincs bele kalkulálva!!!
Így aztán ha véletlenül a kőművesed kicsit nagyvonalú és nem az előírás szerint pogácsázik és nem keni körbe előírás szerint az összes táblát, akkor abban a pillanatban, hogy megreped, megsérül egy nekirepülő madártól a nemesvakolatod, ami a légtömörséget adná, onnantól kezdve akár a fél falad is kiesett a hőszigetelésből. Mert a kőzetgyapotodon, mint a vattán, úgy átfúj a szél a repedések, sérülések közt.
A szellőzés egy másik kapitális félreértés, és téveszme. A belső tereknek nem a falazaton és a hőszigetelésen keresztül kell elveszíteniük a benti ruhateregetésből képződő párát. Ez egy borzasztó tévedés. Szellőztetni kell, kézzel vagy gépi megoldással. A pára nem a falazaton keresztül kell eltávozzon a házból. És nem is távozik el ílymódon!
Én nikecellel szigeteltettem, és telibe kenettem ragasztóval. Nekem ne keringjen a levegő a hőszigetelés és a házfal között! Soha semmi párásodási problémám nem volt. A napi rendszeres szellőztetés a légtömör ablakok mellett is kellő (50% körüli) relatív páratartalmat tart a házban, ha ésszel csinálod, és persze méred a páratartalmat.
Talán nem véletlen, ha Amerikából fagyasztott dolgot rendelek, akkor szárazjéggel körbeveszik és hungarocell dobozba rakva küldik.
Vajon miért nem a kőzetgyapotot választják?!?
Azért mert te olyan hülye vagy hogy olyan szarral szigetelsz, amitől már jónéhány panelház leégett, mert átviszi a tüzet egyik lakásból a másikba, azért lehülyézed azt, aki azt mondja hogy nem rakna fel rendkívül éghető anyagot a házára.
Nyugaton már betiltották pont ezek miatt.
De te csak rakd fel, ki nem szarja le.
Az egerek zabálják, mint a ropit, egész kolóniák beköltöznek.
De a másikat lehülyézed, mert más a véleménye.
Idióta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!