Altarf kérdése:
Héra típusú fűtésből cirkós kialakításá mennyibe kerül kb mindennel egyútt (hivatalosan - engedéllyel)?
Figyelt kérdés
Lakás 77 nm-en, második emeleten ( egyszintes lakás). Lakás fölött plusz 2 emelet van. 4 méter magasság lakásban. Kémény kell bélelni. 9 radiátor kell.2017. júl. 13. 23:07
1/2 anonim válasza:
Erre azért nehéz válaszolni, mert nem mindegy, milyen radiátorokat, kazánt akarsz, mennyire van leszigetelve a ház (4 méteres belmagasságú lakást eleve nehéz kifűteni), milyen az alaprajz. Maga a tervezés, engedélyeztetés nem olyan nagy összeg, viszont ha a csöveket az aljzatban viszik el (ez a legjobb megoldás), ahhoz bontani kell, utána pedig újraburkolni, az már rendesen megdobja a költséget. Nálam 7 éve volt fűtéskorszerűsítés, teljes felújítással, átalakítással egybekötve, 70 négyzetméteren, ebből maga a fűtésszerelés bő másfél millió volt mindenestül, viszont a burkolást ez nem tartalmazza (nem számoltam külön, mert amúgy is szétverettem az egészet az aljzatbetonig+falbontás, szigetelés, betonozás stb.) Mai árakon én minimum olyan 1,8-2 millióval kalkulálnék a te esetedben, csak egy jó kazán 4-500 ezernél kezdődik.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. júl. 14. 17:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!