Fagerendás mennyezetről festék eltávolítása?
Konkrétan a konyhánkról van szó, ott is csak 2 gerendáról, a mennyezet többi része jópár éve le lett gipszkartonozva. Az a problémám, hogy a gerendák évek óta fehérre vannak festve, szerintem nem a legszebb.
Illetve narancs vagy barackszínre festenénk a konyhát, elég ocsmány lenne, ha a gerendák fehérre lennének ismét festve, azt semmiképp nem akarom. Emellé nem is praktikus: főzök, dohányzunk is (sajnos) a konyhában így a fehér gerendákat kb heti-kétheti rendszerességgel suvickolom...
Le lehetne valamivel szedni a régi a festékrétegeket? Tudom, hogy szivatós, bár nem tudom mennyire. Ha tehetném maradna a sima "fa", ha sikerülne a festékrétegek alól elővarázsolni. Mit ajánlotok?
Csiszológép.
Bár én nem bajlódnék, egyszerűen átfesteném.
Fenyőben sem tesz kárt. Vékony lécet is sokáig kell izzítani vele mire egy kicsit besötétedik tőle. Tűzgyújtáshoz is kicsi a teljesítménye.
Csak, hogy tudd miröl is van szó ;-) :
Azért én megnézném, amikor meggyújtasz egy gerendát hőlégfúvóval. Te nem tanultál az égés három feltételéről? Abban szerepel a gyulladási hőmérséklet. A kályhában is azért aprófával kezdik a begyújtást, hogy ez a feltétel teljesüljön. Egy gerenda külső feleletét hiába melegíted pontszerűen, amikor a többi része folyamatosan visszahűti.
Egyébként mondanám a kromofágot, csak azt meg nem túl szerencsés fej fölött felkenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!