Szerintetek melyik megoldás gazdaságosabb cserép vagy lemez a tetőre?
S.O.S-be fólia...
nyilván cserép, lemez az nem akóházra való.
(ez az én véleményem)
na jó akkor leírom miért is szar a lemez.
ha normálisan van megcsinálva, akkor nem sokkal olcsóbb mint a cserép, plusz van hátránya is.
egyik az, hogy esőnél eléggé hangos, másik hogy a lemez szinte nulla hőtároló képességéből adódóan, kis hőkülönbségtől is lecsapódik a pára a belsején.
ez azt eredményezi, hogy folyamatosan ott pang a vízpára a tetőléceknél.
na már most ezt kiküszöbölve, megfelelően ki kell szellőztetni, ami eleve többletköltség, mivel úgy kell megcsinálni a tetőt, hogy ki lehessen szellőztetni.
csináltunk már utólag lemeztető szellőztetést, 1 éves volt a ház, cserepes lemez volt rajta szarul megcsinálva.
úgy nézett ki a sztori, hogy amikor kivágtuk a szellőzőknek a lemezt, a lécek feketék voltak a penésztől, plusz tocsogott minden a víztől.
tetőfólia mindenképp kell alá, ráadásul nem a legagyibb, lécezni szintén kell.
ugyan úgy meg kell csinálni neki a felületet, mint a cserépnek, "szar tetőre" nem lehet felrakni, hiába is gondolják ezt sokan.
és ha már idáig eljutottál, hogy beleöltél egy csomó pénzt, akkor nyilván nem a legolcsóbb legvékonyabb lemezt fogod megvenni, ami 5-10 éven belül kifakul, és minimum elkezdni enni a korrózió.
normális lemeznek nem 1000 forint négyzetmétere, hanem bőven 2000 körül mozog.
akkor meg már elgondolkoznék, hogy meg e éri lemezzel befednem a tetőt, a praktikusabb és esztétikusabb cserép helyett.
persze van a B opció, hogy veszel valami ócska cuccot 1000-ért, ledobod a cserepet aztán a haverokkal felcsavarozzátok a régi lécezésre, oszt csókolom.
Má bocs,de még a palát sem szedtük le,és erre ment a nem gagyi fólia.A padlás egyébként is szellőzik,mert már kezdetben is voltak,de nem a tetőn szellőző ablakok .
Az eső egyátalán nem hallatszik be .
Természetesen a lemeznek sem 1000 volt m2 re.
Még valami,nem kalákába készült .
Voltak itt már minőségi tetőcserép vásárlók,akik 50 év garanciával vették. 2 év elteltével a máz kezdett lepusztulni,és már a gyártó,és a forgalmazó cég is megszünt.
Nem kell a lemezt ennyire gyalázni .
45%-os 8 év épületbádogos és tetőfedői tapasztalattal "osztom itt az észt"
láttam már ezt azt.
leírtam a saját véleményem a lemezfedésről, aztán mindenki arra költi a pénzét amire akarja.
azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy síkpalára általában a kókler ácsok szoktak fedést csinálni, mert gyorsan hamar legyen meg a meló, rábeszélik a tulajt hogy ez milyen jó. nem kell a pala elszállításával foglalkozni, nem kell a bontásért fizetni, ráléceznek, gyorsan felszórják a lemezt felveszik a lét aztán mennek a következő pácienshez.
"2 év elteltével a máz kezdett lepusztulni,és már a gyártó,és a forgalmazó cég is megszünt."
hát nem tudom, se a Leier, se a Bramac, se a Terrán (korábban Mediterrán) cég nem szűnt meg, akik úgy általában forgalmaznak betoncserepet.
úgy tudom ők adnak 50 év garanciát, vagy ennél kevesebbet.
de így 10-15 év távlatából egyiknél sem látok lepusztulást, szóval érdekelne melyik ilyen cégtől származik ez 2 év alatt lepusztulós sztori? puszta kíváncsiságból.
"A padlás egyébként is szellőzik,mert már kezdetben is voltak,de nem a tetőn szellőző ablakok ."
a lemez és a fólia közötti részt szokás, vagyis kell kiszellőztetni.
attól hogy a padlásod szellőzik, még a fólia és a lemez közötti részen megáll a pára, ha nincs neki megfelelő szellőztetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!