A villanyszerelő mhol kicserelte a vezetékeket a házban sütővel sincs gond, mégis vissza akar még jönni, hogy döntsük el hogy egy fázis vagy három legyen, nem értem ezt mért kellene mért nem jo ugy minden ahogy most van?
Az a jó, mikor az iparos gyanúba kerül azért, mert jót akar. :D
De persze jelen esetben lehet ez másképpen is. Az egy fázis kontra 3 fázis kérdésben mindkét oldal mellett szólnak érvek. Egyik előnye az egy fázisnak már lehangzott: olcsóbb. Hátrányai például:
- bekapcsolsz mindent, és a tévé képernyője összeugrik a felére (ez csak egy képletes megállapítás volt, lehet, hogy a tiétek nem ugrana össze)
- bekapcsolsz mindent, úgy leugrik a villanyóra alatti automata, mint a pinty, oszt az egész lakásban sötét lesz (3 fázisnál meg esetleg nem mindenhol)
A kérdés komolyabb megfontolását a lakásban levő elektromos berendezések felsorolásával lehetne kezdeni például.
1 fázisnál is elég magas a lakossági vételezhető amper .
Talán 32 A lehet,biztosan nem tudom .Ha ehhez megfelelő bekötési kábel van,(ezt a tulajnak kell biztosítani)a mérő órát meg kismegszakítót,a szolgáltató adja hozzá .
A házban aztán lehet szétszakaszolgatni,több részre.
Nem gondolom hogy egyszerre minden üzemeljen,és ezért mini kép legyen a tv .
3 fázis bekötése nem kis pénz,ezt ugyan nem a villanyszerelő fizetné .Ha nekem olyan készülékeim lennének,gépek,amihez ez kell,akkor élnék a lehetőséggel .
De most azt mondom,a kibicnek semmi sem drága ,sőt üzlet is lenne .
Döntsétek el!
Kell-e,terveztek-e fullos elektromos tűzhelyet,és(több) klímát? Ha ez opció,-akkor kell a 3 fázis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!