Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gipszkartonra lehet tapétázni?

Gipszkartonra lehet tapétázni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ugyanúgy kell eljárni mint pl. glettelt falon? Esetleg elő kell kenni valamivel? Papír alapú habosított tapétáról van szó.
2017. márc. 6. 17:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nekem a cimke lett volna a lényeg, azon vannak jelölések. De tartom amit feljebb leírtam. Tapéta kenését tudod hogy kell csinálni?
2017. márc. 6. 21:20
 12/20 anonim ***** válasza:
Hopp most nézem. A tapétacimkés hsz-en átsiklottam. Ez vlies tapéta. Itt a honlap vert át téged. Ez nem papír alapú, ennél valóban a falat kell kenni. Viszont a ragasztó nem jó hozzá. Metylan direct kell. Vlies tapétát csak azzal lehet ragasztani. A korábbi írásomat vedd tárgytalannak.
2017. márc. 6. 21:26
 13/20 anonim ***** válasza:
Arra figyelj hogy ne maradjanak a tapéta alatt vastag ragasztó foltok, mert nem fog tudni elszívódni és csìnya lesz a tapéta. Illetve a ragasztót is csomómentesre keverd.
2017. márc. 6. 21:34
 14/20 anonim ***** válasza:
Na hogy sikerült? :-)
2017. márc. 7. 19:02
 15/20 A kérdező kommentje:
Odáig eljutottam, hogy leszedtem az elcseszettet. Az sem volt egyszerű. De időhiány miatt elhalasztottam. Jövőhéten rakom fel ismételten. Majd töltök fel képet. Milyen volt milyen lett címmel.
2017. márc. 9. 18:54
 16/20 anonim ***** válasza:
Addig böngéssz tapétázós videókat :-)
2017. márc. 9. 21:51
 17/20 A kérdező kommentje:

Töltöttem fel 1 képet milyen lett.

[link]

Ezt kell javítsam a jövőhéten.

2017. márc. 11. 10:53
 18/20 anonim ***** válasza:

Ezen a fotón sajnos nem látszik a hiba. Vagy ez már az újratapétázott verzió? Ha a régi, akkor az új felrakásánál használj éles szikét, és a plafonnál egy merev, egyenes tárgy mellett vágd el a tapétaráhagyást, és akkor nem lesz girbe-gurba a színhatár :-) Mi erre 40-es vagy 60-as lepkét használunk, de van szerszám erre is :-)

Ha az újratapétázott verziót látom a képen, akkor pedig a plafon alatt ragaszd el a tapétát ragszalaggal egyenesen, lehetőleg sensitive ragszalaggal és mindenképp végezz próbaragasztást, nehogy a szallag felcsípje a tapéta színét, ezután akrilozd el, és fessed le. Szallagot finoman leszeded és tádámm szép egyenes a színválaszték, ga mindent jól csináltál :-) Ügyesen :-)

2017. márc. 11. 11:09
 19/20 A kérdező kommentje:
Látom e mennyezetnél észre vetted a ferdeséget :D amúgy ha ránagyítasz a képre látszanak a ráncok. De ez még nem a végleges. Ez az első felrakás volt. Köszi az eddigi segítséget!
2017. márc. 11. 18:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Használj tapétázó simító lapátot, és tapétázaskor a lapáttal simítsd ki szépen a tapétát,a többletragasztót alul,felül nyomd ki vele a tapéta mögül. A tapétára, falra kerülő ragasztót pedig mosd le vizes ronggyal,szivaccsal minden csík tapéta felrakása után. Sok sikert :-)
2017. márc. 11. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!