Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyik a legmegbízhatóbb...

Melyik a legmegbízhatóbb benzin és olajálló festék?

Figyelt kérdés
A motorom tankját szeretném lefesteni belülről, így hogy sikerült nehezen eltávolítani a rozsdát. Tudna valaki ajánlani egy olyan festéket ami jó minőségű és olaj és benzinálló? Nem akarom hogy lemarja. Egy simson tankról lenne szó.

2017. márc. 6. 10:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

" a forró víz nem marja a rozsdát"

Ez így igaz!

Viszont ha oldasz fel benne citromsavat... na az már hatékony!

Az MZ-m tankja 13 literes, ehhez oldottam fel -úgy emlékszem- 450 gramm citromsavat. Csapig töltve 2 napig állt, majd kiöntöttem, kiöblítettem, gyönyörű fémtiszta felület volt az eredmény!

Azóta más rozsdás felületek kezelésére is alkalmaztam már. Olcsó és igen hatékony.

2017. márc. 8. 08:02
 12/13 A kérdező kommentje:
Pontosan, jelenleg én is citromsavval maratom másfél napja, közben megrendeltem ezt a tankjavító szettet, így mire megjön mehet a felújítás mert a citromsav kimarja belőle a legtöbb rozsdás, de a készletben is van erős zsírtalanító és rozsdamaró is direkt erre a célra. Az egész így kijött kb 17ezer ft-ból egy új tank pedig 30ezer ft-nál kezdődik, ebbe viszont kerül egy védőréteg ami maitt pár évig nem fog rozsdálni a tank.
2017. márc. 8. 11:39
 13/13 anonim ***** válasza:

Arra figyelj hogy mikor kiöntöd belőle a citromsavas vizet és kiöblítetted alaposan tiszta vízzel, utána gyorsan szárítsd ki mert órákon belül újra megjelenik a felületi rozsda a nedvesség hatására.

Én úgy csináltam ezt hogy hajszárítót tettem a beöntőnyíláshoz és addig fújattam amíg teljes száraz lett.

2017. márc. 8. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!