Konvektor csere! Megéri?
Sziasztok!
Adott 3 db, kb. 30 éves, 5.5 kW-s konvektor a lakásunkban, amit szeretnék lecserélni újakra. Mivel 2 db konvektor két 10 m2-es félszobában van, ezért oda mindenképpen elegendő lenne két 3.3 kW-os konvektor, a nagyobb, 30 m2-es szoba + konyhába pedig maradna az 5.5 kW-os készülék.
A kérdéseim a következőek lennének:
- A teljesítmény csökkenéstől várhatok-e fogyasztás csökkenést is? (5.5 kW -> 3.3 kW)
- A régi, lemez konvektoraink elég hangosak, ezért mindenképpen szeretnék csendes, szinte hangtalan konvektorokat. Tudnátok ilyet ajánlani?
- A nagy szobába látványkonvektorra is gondoltam. Szerintetek megéri ilyenre cserélni a régit? Van olyan csendes és gazdaságos, mint a hagyományos készülékek?
A válaszokat előre is köszönöm!
fég zeusz látványkonvektor volt nekünk a nappaliba, az árakat elnézve én nem adtam volna érte közel 130000ft-ot , nekem pont olyan konvektor volt mint bármelyik másik a házba...(mondjuk 1,5 hónapig használtuk aztán kijött a tavasz és csináltatva lett a központi fűtés)
Mondjuk én a te helyedbe a sok konvektor helyett egy konvektorkályhán agyalnák (elég csak bedobni az egyik konvektor helyére és oké ez nem olcsó megoldás,de összességébe szerintem gazdaságosabb és jobb mint egy rahedli konvektor.)
bocsánat :D pontosabban kazán és nem kályha.
A parapettes kazánnak is vannak előnyei,hátrányai .
Ha ezt veszed,ki kell épiteni a központi fűtést,radiátorokat is kell venni .Ha meghíbásodna sehol sincs fűtés .
Előnye a könnyű felszerelhetőség .A ma gyártott konvektorok csendesek,korszerűbbek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!