Csöpög a radiátorom mit tegyek? Meg lehet javítani úgy, hogy ne kelljen leengedni az egész rendszert, levenni a radiátort?
Régi építésű emeletes házban a legalsó szinten a legelső radiátor, ami nem zárható ki a rendszerből csöpög. A radiátor felső részén, ahogy kijön a cső a radiátorból a szelep és a radiátor között ahol szigetelve van. Mintha maga a szigetelésnél csöpögne.
Már lassabban csöpög, mert a felső szinten el kezdett süllyedni a vízszint, a kiegyenlítő tartály már üres. Fent már hidegebb is van.
Viszont ugye még fűtési szezon van bőven.
Próbáltam ragasztani fsb-vel, körbetekerni tömítőszalaggal semmit sem ért. Kenderkócon gondolkoztam még. Gondolom csak szárazon lehet kijavítani, de akkor hogy? Tömíteni kell, és lefesteni?
Előre is köszönöm a segítségeket.
Egy hozzáértő megtudná mondani,ha ott megnézi mi lehet a megoldás .Lehet hogy csak meg kell szoritani a bekötést.
De az is lehet.ha csak csöppen ,akkor meg kell várni a fűtés végét.Ezért nem szabad kispórolni az alsó elzárót sem .FELTÉTLEN TÖLTS A TÁGULÁSIBA VIZET !! Különben ujabb gondok jöhetnek .Ezért van feljebb hidegebb ,talán már levegős is a rendszer .
hát...azért elég merész dolog, hogy nem öntesz bele vizet...
inkább tegyél alá egy edényt aztán majd tavasszal megcsináltatod, de ilyen butaságot ne csinálj hogy nem pótolod a vizet.
Esetleg ilyennel próbáld még meg, amíg normálisan nem lesz javítható:
Lehet kapni barkácsáruházban is (legalábbis a bauhausban biztos, többit nem tudom).
Valóban jó tömitő,sajnos olyan helyre nem alkalmazható ahol nyomás miatt jön a víz kifelé .Még meg sem száradna ,lenyomná a víz.
Nem ilyenre van kitalálva,olvasható a felhasználásánál .
Biztosan nem örülnek a lakók, de talán kibírnak fűtés nélkül fél napot. A rendszert el lehet záratni (közös képviselővel egyeztetve), a vizet leengedni, majd megjavítani a radiátor tömítését.
Tubeloc C menetre kenésével a kóc helyett. Pár perc a kötés, és már mehet is a víz visszakapcsolása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!