Rossz a ház szigetelése, sok a hőhíd. Akármit csinálsz is, vegyszerezel, festesz, a belső pára a hideg falakon kicsapódik, és előbb-utóbb mindig penészes lesz. A megoldás a ház külső szigetelése.
De a szigetelés önmagában nem oldja meg a problémát. Ahogy elnézem nyílászáró felújítás is kellene, mert ott is jön be a hideg.
Ha jól látom, az első képen egy WC tartály van. Ez nem a szigetelés miatt nedves, hanem a benne lévő hideg víz miatt csapódik ki a pára a felületén. Kívülről is jól látszik, meddig van vízzel (addig párás).
2016. dec. 19. 12:06
12/15 anonim válasza:
Egy ilyen vagy hasonló készülék is jó megoldás lehet a pára és penész ellen:
11-es, ezzel az erővel MINDEN régi ház penészedne. Egyszerűen a fűtetlen, szellőzetlen párás lakások penészednek. Az agyatlan spórolás eredményeként. Ez van. Ha valaki spórol és nem fűt, nem szellőztet, az nézze a penészt. Vagy költözzön olyanba, amit fenn tud tartani. Ha pedig sajnálja a pénzt a helyes házhasználatra, vagy esze nincs hozzá, akkor így járt.
2016. dec. 19. 15:31
14/15 anonim válasza:
Mint irják szigetelni kellene kivülről a falat. Meg a nyilás zárókat is megcsinálni normálisra. Majd aztán lehet szellőztetni és fűteni.
2016. dec. 25. 16:26
15/15 Kim Bo Mao válasza:
Nálunk évekig penészedett a fal, és folyton mostuk penészölő tisztítószerrel, de egy idő után már megmaradtak a szürkés foltok, és besokaltam. A mi fürdőnkben nincs ablak,este fürdünk, és olyankor nem igazán tudunk szellőztetni. Úgy döntöttem lefestem penészölő festékkel. Előtte végighengereltem penészölő alapozóval hagytam megszáradni, és amikor nekiláttam lefesteni az előző festék pergett le a hengerre ragadva. Le kellett kaparni, és látszódott, hogy a vakolatba is beleedte magát... Szóval le lett kenve penészölővel aztán lefestettem. Borzasztó kemény meló volt, de megérte, mert azóta semmi nyomát nem látom penésznek, a fal hófehér. Azt hozzátenném, hogy sűrűn szellőztetünk, fűtünk és fűrészeltünk egy rést az ajtó lábához...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!