Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fűtés rendszer nyomás kiegyenl...

Fűtés rendszer nyomás kiegyenlítője jól van beszerelve? Képpel

Figyelt kérdés

A gázkazán hideg víz bemenete elé van téve. kisebb tartály amibe bele van kötve felülről a hideg víz vezetékének leágazása.

Nem értek a vízvezetékekhez, sem más hasonlóhoz.

A kérdésem auert merült fel, mert ha megnő a nyomás akkor a víz befolyhat a tartályba, viszont ha ezután lecsökken, a víz helyett levegő jut a rendszerbe.

Végül a kép:

[link]

2016. okt. 29. 21:42
 1/6 A kérdező kommentje:
Az auert azt jelenti, hogy azért. Bocsi mindenkitől, telefonról írok.
2016. okt. 29. 21:47
 2/6 anonim ***** válasza:

a hideg víz bemenet alatt a radiátorból visszafolyó hideg vízre gondolsz, vagy ez a bojlered is egyben és a csapból érkező vízre..??

ez vegyes tüzelésű kazán is vagy csak gáz??

de szerintem rossz, mert ez azt a célt szolgálná ha esetleg egy hiba miatt a kazán felforralná a vizet, akkor ne robbanjon fel a rendszer, hanem a forró vizet a csatornába nyomja és az ebből érkező hideg víz kerülne a radiátorba...

2016. okt. 29. 22:33
 3/6 A kérdező kommentje:

Zárt a rendszer, szóval a hideg víz a radiátorból vissza folyó víz.

A nyomás kiegyenlítő pedig egy tartály amibe vezet egy cső semmi más kimenet vagy bemenet nincs rajta, csak az ami a képen is látszik.

Arra gondoltam, hogy ha a rendszer fel van töltve vízzel, hideggel, a tartályban csak levegő van.

Beindítom a kazánt a víz melegszik, megnő a nyomás. A tartályban a levegő sűrűsödik a nyomástól, a tartály egy részében már van víz.

Ha ezután leállítom a kazánt a víz kihűl, lecsökken a nyomás a tartályban a levegő térfogata megnő.

És itt jön a problémám:

Ha a tartály úgy van ott ahogy a képén, a levegő könnyebb mint a víz, ergó a lecsökkent nyomású rendszerbe nem víz kerül hanem levegő. Plusz a tartályban benne marad a víz, a tartály nyomás kiegyenlítő képessége lecsökken.

Ellenben ha a tartály aljába vezetjük a vezetéket, és a tartály magasabban van mint a vezeték, akkor víz folyik vissza a rendszerbe és minden működik tökéletesen.

2016. okt. 29. 23:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Figyú, szerintem szerintem semmi probléma, mert ha 20 fokos a víz, akkor annak nincs akkora térfogata, és akkor rendesen kitölti a rendszert vízzel, de amikor begyújtod a kazánt akkor a víz térfogata egyre jobban nő, és akkor a megnőtt térfogatú(felesleges) víz bekerül ebbe a tartályba alulra és a levegő egyenlíti ki a rendszert...

de ha a radiátoron érzed, h hideg mert levegős akkor vagy manuálisan azzal kis szeleppel szépen légteleníted, és ha ekkor se javul a rendszer, akkor pedig vizet töltesz után a rendszerbe.

2016. okt. 30. 09:12
 5/6 anonim ***** válasza:
*csak egyszer szerintem :)
2016. okt. 30. 09:13
 6/6 anonim ***** válasza:

A tágulási tartályban van egy membrán ami alatt levegő van,amikor a rendszerben melegszik a víz a fokozódó nyomás ezt összenyomja, amikor kihűl akkor visszatolja a rendszerbe.

Szerintem jól van bekötve.

2016. okt. 31. 04:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!