Kedves Szigetelők! A családban vagy egy többszintes lakóház. A középső szint a lakó szint. Megoldható-e az, hogy a földszintem csak úgy 10cm vastag hungarocellt ragasztok a mennyezetre? És ezt megtehetem-e a lakószintnél is? Krisztián
A hőszigetelő polisztirol lapok égésgátlót tartalmaznak,
ennek az egészségre gyakorolt hatása előttem nem tiszta ügy. Én lakótérbe nem tenném.
A tetőtérnél az a gond, hogy a belmagasság nem engedi... így nem tudom mit tegyek.
A földszint felől akkor véleményetek szerint mehet?
A meleg oldali szigetelésnek az a hátránya, hogy penészedhet a páralecsapódás miatt a szigetelőanyag és a felület között.
Elvileg ha telibe kened és nem marad légrés a kettő között ott nem fog penészedni.
Ami még gond lesz, hogy a hungarocell miatt nem fog tudni távozni a pára ezért ahol eddig nem penészedett pl. a fal, a sarkok ott lehet, hogy fog.
A beltérre szánt hungarocellek CFC mentesek, vaószínüleg az 1 cm vastag lap is az.
Az 1 cm vastag hungarocellnek csekély a hőszigetelő képessége egy 30 cm vastag téglafalhoz képest, következésképpen meleg marad a fal, ezért nem fokozza túlságosan a páratechnikai problémákat, azaz ha eddig nem penészedett a fal, akkor valószínűleg ezután a szigetelő alatt sem fog penészedni.
Ha 10 cm vastag lap belső oldalon alápenészedhet, ez úgy akadályozható meg, ha a meleg oldalon rá raksz párazáró fóliát. Az illesztéseket össze kell ragasztani, úgy mint a tetőtér beépítésnél szokás.
Ezen kívül célszerű egy réteg gipszkartonnal fedni a felszínét, tűzálló gipszkarton használata javasolt.
A tűzálló gipszkartonban üvegszál morzsák vannak, amitől a tűzben kevésbé veszíti el a tartását, mint a normál gipszkarton, és az ára között alig van eltérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!