Mennyibe kerülhet egy 100nm-es,1960-as régi kockaház teljes felújítása?
4
Én kb ezt csináltam az enyémen, új gázfűtés, viz ,villanyrendszer, nyilászárók, szigetelés, burkolatok, konyha, fürdő, udvarra térkő. Tetőcsere úgy hogy faszerkezet maradt a régi.
Ami kivülről-belülről látható az minden új.
15 millió csak az anyag. Szinte mindent magam csináltam, vill.szerelő+gázszerelő töltött el 2-2napot csak nálam mint szakemeber. Készülj fel rá, hogy brutál, az ember előre meg sem tudná saccolni.
Meg lehet csinálni 3 millából is, de akkor az ablakokat nem cseréled, csak lefested, a padlót nem vered fel, csak rálamináltozol, a tetőt nem cseréled csak aládúcolod és kicseréled a repedt cserepeket, az udvart nem térkövezed, csak beszántod, döngölöd és beszórod fűmaggal, a csaptelepeket nem cseréled, csak a tömítéseket bennük, satöbbi-satöbbi. Te döntöd el mit akarsz, de 3 millánál nem hiszem, hogy kevesebbre ki lehetne jönni (vagy az már csak részleges felújítás lesz). Felső határ viszont nincs, ha valaki 200 milliót akar rákölteni egy ház felújítására, azt is probléma nélkül megteheti.
Szóval ezt nem lehet még csak megsaccolni sem. Tudd, hogy mivel mit akarsz kezdeni, aztán érdeklődj árak után, majd számolgass. Aztán ami eredmény kijött, azt szorozd meg 1,2-1,5-tel, és kb. annyiban fog végül megállni.
12
Én is sokalltam:)
13-al egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!