Miért repedhet meg a glett ha egyszer hálót húztam alája?
Öntapadós hálót vettem, de nem tapadt rá a falra, ezért húztam alája is glettet,ebbe simítottam bele. Lehet az a gond, hogy glettbe simítottam bele és egybe átrepedt?
10 centi vastag háló, azt is keresztbe húzkodta, úgy, h 30centi kb.hálózva.
Megfelelő a glett?
Én ablakcsere után nikecellel káváztam,nem a legszebben sikerült. A festő haver mondta, hogy a hálós élvédőre vastagabban kell glettelnie,ezért olyan Rigipset vegyek,amit 0~~10 mm-ig lehet felhúzni.
Lehet,hogy a tiéd csak pl. 0~3 -s,ezért ha vastagabb,akkor megreped.
Nem tudom,nem értek hozzá,csak ötlet...de lehet benne valami.
Én olyasféle üvegszálas hálót használtam ami olyan mint a gézcsík .Hosszanti irányba, tehát nem keresztebe és csemperagasztóval ragasztottam fel. Száradás után legletteltem.
Ez tulajdonképpen a plafonra rakott gipszkartonok közötti hézagok eltakarása miatt lett. Kb 10 éve van már fönt, de azóta sem repedezett meg.
#3-mal értek egyet, szerintem is vastag lehet a glett. Próbáld visszacsiszolni, és egy új, vékony réteggel eltüntetni a repedést. Esetleg a feljebb javasolt keskeny szalagot is belehúzhatod, az meggátolja az újrarepedést. Én is mennyezetnél alkalmaztam ezt, bevált.
3 hosszú repedés is volt, ahol a gerenda mellett elrepedt a vakolat, és ráhúztam egy réteg glettet, miután kicsiszoltam és ráhelyeztem egy ilyen üvegszálas szalagot. 10 év után még mindig nem repedt ki.
1. Repedést kimélyit kicsit.
2. Benedvesit, hogy ne szivja ki a nedvességet e glettből.
3. Glettel a repedést. Aztán húzz rá kicsit szélesebb glett csikot mint a hálód.
4. Hálót belesimit hosszába.
5. Kicsit szárad majd nedves ecsettel simit. Vagy teljes száradás után csiszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!