Laminált padló vagy járólap?
A konyhába és az előszobába kellene - egy légtér egyébként- de csak a fa mintásak tetszenek. A többi valahogy nem.. Viszont a fa mintás 4-5-6 ezer ft/nm, az nekem nagyon sok, plusz a lerakás ugye. Még egy két járólap talán bejön, de ott is a lerakás.. hát egy vagyon! Én pedig fiatal, egyedüli keresetből felújító nő vagyok.. A laminált padló tényleg ennyire nem való konyhába?
Érveket ellenérveket várok!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy kinek van, és megbánta-e, vagy élete legjobb döntése volt?! :)
Nagyon nagyon köszönöm! < 3
A laminált padló nem bírja a vizet, pláne a zsírt, olajat... és baromi sérülékeny, főleg az illesztéseknél. Leejtesz valamit (merőkanál, edény stb.. ), és már horpad is, onnantól ott bomlani fog.
Előszobában is ahova belépsz, legalább egy kis területen legyen kő, télen a sós latyakot meg esős időben vizes cipőt nem nagyon bírja. 2 év és ronda lesz.
Nem véleztlenül drágább a járólap. Az hogy maga a lap nm-ára drágább, mint a laminált (rendes laminált sem nagyon van 3000 alatt) akkor az 20 nm-re 40 ezer többlet,de ez az egész projekt költségvetésében nem lesz nagy tétel.
Aljzatkiegyenlítés mindkettő alá kell, az sem olcsó.
Kellékek (alátét+szegély vagy ragasztó+fuga) szintén nem kis tétel. Na meg a munkadíj is durva.
A járólap, ha szakszerűen van lerakva, örök.
Laminált szobában is max 5 év alatt megsérül, kopni kezd, de ott nem éri víz, úgy azért 10 évet ki lehet vele bekkelni.
Életünk legjobb döntése volt a fahatású kő :)
Hát ez a csoda laminált padló 4000 Ft/nm. A kellékek hozzá kb mégegyszer ennyi.
(fólia, alátétlemez, FUGÁZÓ, klipszek, szegélyek)
Szóval jóval drágább a járólapnál is.
Ha a fa fontos, ennyiért már valódi fa burkolatot is kapsz.
Ha meg a praktikum, akkor fahatású járólap olcsóbban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!