Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Laminált padló vagy járólap?

Laminált padló vagy járólap?

Figyelt kérdés

A konyhába és az előszobába kellene - egy légtér egyébként- de csak a fa mintásak tetszenek. A többi valahogy nem.. Viszont a fa mintás 4-5-6 ezer ft/nm, az nekem nagyon sok, plusz a lerakás ugye. Még egy két járólap talán bejön, de ott is a lerakás.. hát egy vagyon! Én pedig fiatal, egyedüli keresetből felújító nő vagyok.. A laminált padló tényleg ennyire nem való konyhába?

Érveket ellenérveket várok!

Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy kinek van, és megbánta-e, vagy élete legjobb döntése volt?! :)

Nagyon nagyon köszönöm! < 3

2016. aug. 14. 15:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A laminált padló nem bírja a vizet, pláne a zsírt, olajat... és baromi sérülékeny, főleg az illesztéseknél. Leejtesz valamit (merőkanál, edény stb.. ), és már horpad is, onnantól ott bomlani fog.

Előszobában is ahova belépsz, legalább egy kis területen legyen kő, télen a sós latyakot meg esős időben vizes cipőt nem nagyon bírja. 2 év és ronda lesz.

Nem véleztlenül drágább a járólap. Az hogy maga a lap nm-ára drágább, mint a laminált (rendes laminált sem nagyon van 3000 alatt) akkor az 20 nm-re 40 ezer többlet,de ez az egész projekt költségvetésében nem lesz nagy tétel.

Aljzatkiegyenlítés mindkettő alá kell, az sem olcsó.

Kellékek (alátét+szegély vagy ragasztó+fuga) szintén nem kis tétel. Na meg a munkadíj is durva.

A járólap, ha szakszerűen van lerakva, örök.

Laminált szobában is max 5 év alatt megsérül, kopni kezd, de ott nem éri víz, úgy azért 10 évet ki lehet vele bekkelni.

Életünk legjobb döntése volt a fahatású kő :)

2016. aug. 15. 06:47
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tapasztalatokat! Járólap lesz.. Nem szeretnék 5-10 év múlva költeni a padlóra! :) Az eszemmel tudom h az a legpraktikusabb, de úgy tetszik.. De szétnézek én is a tüzépeken, hátha lesz olyan ami tetszik.
2016. aug. 15. 15:15
 13/14 anonim válasza:
Ha szeretnél lamináltat akkor a Swiss Krono, Liberty termékcsaládjából válassz. Én a háziállatok miatt ezt raktam az egész lakásba (fürdőszobába és konyhába is). 35 év garis, AC5-ös legmagasabb kopásállóság, vízálló, parázs álló, antisztatikus, meg minden ami kell. Nem színeződik és nyugodtan lehet felmosni. Sajnos elég kicsi belőle a színválaszték, de azért lehet kompromisszumot kötni. Egyébként fél éve van lent, sokat főzünk, fürdünk, a háziállatok pedig néha teszik a "dolgukat", kifröccsen a zsír, kiborul a víz, de egyenlőre olyan mintha új lenne.
2016. aug. 16. 10:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Hát ez a csoda laminált padló 4000 Ft/nm. A kellékek hozzá kb mégegyszer ennyi.

(fólia, alátétlemez, FUGÁZÓ, klipszek, szegélyek)

Szóval jóval drágább a járólapnál is.

Ha a fa fontos, ennyiért már valódi fa burkolatot is kapsz.

Ha meg a praktikum, akkor fahatású járólap olcsóbban.

2016. aug. 16. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!