Mennyibe kerül egy normál méretű (100nm-es) ház leszigetelése?
Figyelt kérdés
1974 ben épült, 40cm vastagságú homlokzatról van szó. A fal kisméretű tömör téglából áll. k értéket számoltam, nyilván minél vastagabb annál jobb ez a tényező, de kérdés mi az ésszerű? Egyenlőre a 4 falat szeretnénk kivülről leszigetelni kőzetgyapot rendszerrel, és új nyílászárókat betenni. Mennyibe kerül a kőzetgyapot alaprendszer mindenestől, ha a kőzetgyapot vastagsága 20cm? Anyag és munkadíj2016. júl. 24. 20:59
1/8 anonim válasza:
kb. 170 nm 10 cm,grafitos nikecel szigetelés ,színnel,ragasztóval 470e ft.Ebben az árban és négyzetméterben benne van a lábazati szigetelés is.A munkadíj 350e,úgy,hogy egy jó ismerősünk csinálja,aki kőműves.A 170 nm nem a ház alapterülete értelemszerűen,hanem a falaké.
2/8 anonim válasza:
Ja,a kőzetgyapot vagy 30%-kal drágább lett volna,úgy,hogy a hőszigetelég képességének a különbsége nem számottevő.Másik oldal,hogy a kőzetgyapotot"macerásabb" felrakni,mert pl. telibe kell dübelezni...
3/8 A kérdező kommentje:
Tudom, mindenki azt mondja, mint Te, viszont voltam ilyen házban egy hétig, és más a klímája. Főleg a páratartalomban van különbség. 20cm vastagaság túlzás volna:
2016. júl. 24. 22:14
4/8 anonim válasza:
Szellőztetni kell(de azt kőzetgyapotnál is),és ha úgyis új ablakot csináltatsz,szellőzőt kell belerakatni az ablakba.
5/8 anonim válasza:
Lehet,hogy érzésre más,de mi utánaolvastunk,és a pára max.3-5 százaléka megy falon keresztül,ami nem sok,tehát úgyis szellőztetni kell.
6/8 A kérdező kommentje:
Tudom, sokan ellenzik is, hogy ennyire nem kell elájulni a kőzetgyapottól. A kálváriám, hogy vályogházban voltam, amin 15 centis kőzetgyapot szigetelés volt, valami hihetetlen komfortérzetet adott, azóta szeretem a kőzetgyapot természetességét.
Létezhet az, hogy egy 120nm falfelületű ház beburkolása 20 centis kőzetgyapottal valahol 1-1,2 millio között van munkadíjjal együtt?
2016. júl. 24. 23:21
7/8 anonim válasza:
Ha magadnak csinálod, sokkal ilcsóbb, ehhez azért nem kell atomfizikusnak lenni... Youtubon minden fent van, szerszámok alacsony költségűek, az esetleges gépeket pedig kisgép kölcsönzőből is meg lehet oldani...
8/8 anonim válasza:
Hidd el a vályogházban nem a kőzetgyapot adta komfortérzetet, hanem a vályog. Tudom miről beszélek van mindkét falazattal házam.
Én a kőzetgyapotot indokolatlanul drágának találom. Inkább kialakítok egy egyszerűbb szellőzőrendszert és mehet a polisztirol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!