Festők, hozzáértők! Mi a különbség a glettelőanyagok között?
Egy társasházi lakásfelújítás közepében vagyunk. most folyik az ablakcsere utáni kávázás,-"hungarocellel". Oda-ha jól tudom,-hálós élvédők lesznek...és jövő héttől kezdődik a festés.
Milyen glettanyagot vegyek?
A rigips az egyfajta glett? Jó az,kell az,vagy választhatok olcsóbbat is?
Kicsit segítsetek "eligazodni"!!!
Ezt a festővel egyeztesd. Amúgy a jobb festékeknek saját glettanyaga van. A glett választás függ a falfelület minőségétől, és hogy szilikát, szilikon vagy diszperzit festék kerül rá.
A hungarocellhez pedig ragasztó kell, nem glett. De csak kívülre.
Köszi!
Nem lesz festő...jön valaki segíteni,aki 2~3 évig volt festő mellett segéd,-erre futja.
A festék Jupol lesz,a fal diszperzittel volt régebben kenve,téglából van.
A hungarocellt én szabom be,és ragasztom,-zsákos ragasztóval.A réseket is ezzel húztam be.
Tehát: víz,villany(cső),és ablakcsere is volt,rengeteg glettelni való van,hétfő reggelre kell vennem két zsák glett anyagot---milyet?
(hálót,hálós,-és alu élvédőt,és a mélyalapozót(Kőber)-már megvettem.
Én ezzel szoktam dolgozni,az 5kg-os nálunk 8-900Ft körül szokott lenni.Ár-érték arányban nekem teljesen jó.
Dryvit szigetelés vagyis (nikecelezés)
Falra kívülre mélyalapozó le festeni
A mélyalapozó beivódik a vakolatba, és 1-2 milliméter mélységben megerősíti annak szerkezetét, tehát az nem fog porladni, lemállani.
A mélyalapozó egalizálja, kiegyenlíti a vakolat nedvszívó képességét, ezért a rákerülő festék egyenletesen fog megszáradni, így tehát nem lesz foltos.
Utána Kültéri ragasztóval bekeni a nikcelt nem vastagon, fel a falra egyenesen.
Nikecelt vízmértékél megnézni hogy jól lett egyböl felrakva valahol sok vagy kevés a ragasztó ki kell tapasztalni.
Amikor minden nikecel fel lett rakva és ellenőrizve lett vízmértékél jó e.
Meg kötött a ragasztó( a száradás és megkötés kén külön fogalom ) nikecelt bekeni ragasztóval egyenletesen elsimítani a ragasztót utána rabichálot felteni és szépen elsimítani a ragasztót amit rá kensz a rabichálora+ élvédők a sarkokra.
DE ajánlatos a nikecelre 4 sarkát és a közepét dübelezni hogy véletlenül se váljon ell a faltól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!