Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogy kell leszedni a villanyka...

Hogy kell leszedni a villanykapcsolót? Festünk.

Figyelt kérdés
Odáig megvan, hogy áramtalanítok :)

2016. máj. 17. 07:59
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

De amúgy sokan úgy csinálják hogy leragasztják és one

Az nem elég? Végül is a festő ott körbetudja festeni kicsit odafigyel belassít és csókolom.

Áhh átállok erre a spórolós üzemmódra komolyan mondom :)

Na?

2016. máj. 17. 10:03
 12/21 A kérdező kommentje:
Spórolós üzemmódban általáben nem jó kedvéből van az ember. Igen, tudom, le is lehet ragasztani, de nagyon meglátszik a különbség, főleg mivel színes festékkel festünk. De tudjátok mit, most megígérem, hogy ahol fehér falak lesznek, ott nem buheráljuk a kapcsolót, hanem leragasztjuk. Na? :) Köszi mindenkinek!
2016. máj. 17. 10:07
 13/21 anonim válasza:

Hát..én egy rossz tapasztalat miatt nem nyúlkálok már felvillanyozó :) helyekre,de most viccen kívül a legprofibb festő haver is ragasztja .Mi is ragasztani szoktuk és patent szép csak nem kell rá sajnálni az időt.

Sok sikert!

2016. máj. 17. 10:14
 14/21 anonim ***** válasza:
Ragasszatok körbe! Festő is ragasztja. Szerintem az áram nem játék.
2016. máj. 17. 13:52
 15/21 anonim ***** válasza:
68%

Sziasztok! Nem teljesen értem, hogy miért szeretnétek a komplett kapcsolót és konektort kiszerelni. Túlnyomó többségben a keretek és a világítás kapcsolók nyomórésze lepattintható a falba süllyesztett konektorról és kapcsolóról, így mindenféle áramtalanítás nélkül lehet dolgozni. A festéshez is kell áram, glett és festék keverés, világítás ... stb.

Kapcsolóknál kicsi lapos csavarhúzóval kipattintod a billentyűt, utána lejön a kerete, de a kapcsoló marad és működik. Konektoroknál a belső részt általában egy kis csavar fogja, ezt kitekered és ki lehet venni, majd a keret ugyan úgy jön le, mint a kapcsolónál.

Ennyi, szerintem ennél bonyolultabb szerelést nem kell csinálni.

2016. máj. 17. 15:46
 16/21 anonim ***** válasza:
66%
Így ahogy az utolsó írja.
2016. máj. 17. 15:50
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre voltam kíváncsi. Se keverni, se glettelni nem kell és sötétben festeni sem szeretnék.
2016. máj. 18. 07:22
 18/21 kovpet ***** válasza:
Egy fénykép nem ártana, de tényleg le lehet általában szedni a keretet és leragasztani a többit. Ha kicsit festékes is lesz, az a rész úgysem látszik.
2016. máj. 18. 16:30
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Körberagasztani, meg csak a keretet lepattintva összetaknyolni festékkel a szerelvényeket... milyen munkát végeztek ti bazz, hogy ilyen tanácsokat osztogattok?

Azért ez a móricka háztartási villanyszerelés nem egy bonyolult dolog.

Aki egy kapcsolót vagy konnektort nem tud ki meg vissza szerelni, az bármi mással is megölné magát, mégis engedik, hogy egyedül tankolja a kocsit a benzinkúton :)

Áramtalanítani kell oszt kész.

Ha van FI relé akkor azt is lecsapni, ha nincs, akkor festés előtt ideje a hálózatot rendberakni.

Ha nincs mindenhol védőföld, esetleg régi alu vezetékek vannak, akkor azt is rendbe kell rakni, ehhez már ajánlott szakembert hívni.

Festéskor.... annyi a titok, hogy minden vezeték véget szigetelj le külön, jelöld is meg "bonyolultabb" kapcsolóknál, és tömd vissza a szerelvénydobozba (ezután kapcsolhatod vissza a villanyt. Aztán ha végeztél a festéssel, megint áramtalanítasz, majd ugyanúgy visszakötöd, ahogy volt.

2016. máj. 19. 14:55
 20/21 anonim ***** válasza:
Na haragudj kedves 19-es, de elfeledkeztél Te is valamiről. A villanyórát is ki kell szerelni!!! Biztos ami biztos ...
2016. máj. 20. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!