Én kevernék(tetnék) bele fehéret, hogy ne citrom- hanem inkább napsárga legyen.
Az irritálósága pedig függ attól, hogy milyen színűek ehhez a bútorok, a kiegészítők, drapériák. A kék szín például "tompítja" a sárga irritáló hatását.
De azt is lehet, hogy nem minden fal lesz sárga, hanem vmelyiket fehéren hagysz.
Baj nem lehet belőle, de engem az ilyen élénk színek pl. citromsárga, napsárga, fűzöld, eleve irritálnak (szerintem valóban sok más embert is).
Amit a sárga árnyalataiból tűrhetőnek tartok az a halványsárga, mustársárga.
2016. márc. 13. 16:18
3/9 anonim válasza:
Szerintem nagy mennyiségben sok. Ha csak egy falat festesz ilyenre és mellette van egy semleges falszín akkor jól nézhet ki.
Egyébként én is egy tompább árnyalatra szavazok. A nappalink héra madártej árnyalatú, egy kellemes szín.
[link] itt akár a saját szobádon is kipróbálhatod a színeket. De vedd figyelembe, hogy képernyő árnyalatbeli eltérést mutathat.
2016. márc. 13. 16:23
4/9 anonim válasza:
Olyanra fested amilyenre akarod. Az egyetlen baj ami lehet belőle, hogy mások majd belejártatják az ugatásukat abba, ami igazából a te magánügyed.
2016. márc. 16. 08:55
5/9 A kérdező kommentje:
Hogy ez mennyire igaz.. :D Köszönöm mindenkinek a válaszokat, sárga lesz! :)
2016. márc. 16. 09:35
6/9 mi lenne válasza:
szíved, szemed gusztusa. én pl. a tv csatornát is elkapcsolom, ha irritáló a szememnek a rikító lila szín jelenik meg. ha neked a citrom sárga jön be, és jó tőle a hangulatod,--rajta pajtás. a te lelki világod a legfontosabb a hétköznapi életben.
2016. márc. 17. 08:15
7/9 anonim válasza:
Inkább okkersárga legyen, vagy krémsárga, az otthonosabb.
2016. márc. 19. 14:38
8/9 anonim válasza:
Szerintem, nappali fényben a ciromsárga szobaszín valóban irritáló lehet, kissé, ugyanis a Napfény színképe igen közel áll ahhoz a színhez, és a színdinamikai hatások összegződhetnek!
De sebaj! Egykori barátnőm egyszer azzal lepett meg, hogy PUNCIRÓZSASZÍNRE festette a hálószobáját! — Hát, mit ne mondjak, először furcsa volt, aztán AKKORÁKAT DUGTUNK azok között a falak között, hogy ihaj!...
2016. márc. 20. 19:29
9/9 -Jani- válasza:
A Platinum "libapimpó" festéket nagyon tudom ajánlani. Ez tényleg sárga de mégsem irritáló (ráadásul jó ezzel a festékkel dolgozni). Fehér Héra plafonnal (még véletlenül se fesd ezzel a színnel telibe a szobát), sötét(ebb) árnyalatú padlóval, fehér ajtó/ablak, kék kiegészítőkkel (pl szőnyeg/ágy/függöny) és világos bútorokkal tökéletes összhatást tudsz elérni (persze számít a helyiség mérete a szín érvényesülésében ill a későbbi berendezés/bútorozottság). A szürke napokon is vidám, de amikor besüt a nap, akkor egyenesen pazar. Nem kell félni a színek használatától. Amikor kifestettem a házunk, eleinte sokan megkérdőjelezték az elképzeléseink de a végeredmény (összhatás, hiszen a berendezési tárgyak színe is befolyásoló) mindenkinek tetszik, legyenek konzervatívabb vagy mediterrán irányt kedvelő, fiatalos vagy éppen idősebb korosztály.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!