Lakás Gázfűtésére parapetes konvektor helyett milyen gázüzemű alternatíva létezik amihez nem kell kémény?
A siesta kályhát hagyjuk most..
Úgytudom a parapetes konvektor be van tiltva azaz új telepítésére már nem adnak engedélyt.
1 es vagyok
Meglévő konvektort cserélheted, a fenti kazánt is annak a helyére építheted be.
Más megoldás lakásba nem nagyon van.
kéményes konvektor.. talán.. csak messze lenne, nem tudom el lehet vinni 5-6 métert a kéménycsövet a konvektornál ha csak ott van bekötésre hely?
Több kéményes konvektor is beköthető egy gázkéménybe?
"rengeteg gázt zabál, illetve eleve egy rossz hatásfokú megoldásnak tartom a radiátoros fűtést"
ez az év "okossága" díjat súrolj itt a gyiken :D
akkor fűtsél konvektorral, mert az nem eszi a gázt ugye?
nem tudom honnan vetted ezt a bődületes ostobaságot, hogy a radiátoros (aminek van tömege, és megtartja a hőt) fűtés sokkal szarabb annál, ami csak a levegőt fűti..?
anyáméknak kisebb háza van mint az enyém, én fizetek a gázkazános RADIÁTOROS fűtésemre átlagban 30 ezret télen, ő meg a csodálatos konvektoros fűtésére 55 ezret havonta.
igen, valóban a jobb a hatásfoka a konvektoros fűtésnek :)
A konvektornál talán csak az a pazarlóbb, ha a kert végében kinyitod a gázcsapot és engeded a 'világba'.
A konvektor helyére beköthető kazánt (cirkót) is pont ezért találták ki. (Az is radiátoros fűtés.)
Azt is nézd, hogy minden ilyen átalakítás engedély köteles. Ha a gázkazánod régi lehet azt lenne érdemes cserélni.
A gázkazános radiátoros fűtésrendszer lényegesen jobb hatásfokú mint a konvektoros.
Ha az áramszünettől félsz, akkor néhány tízezer forintért már lehet kapni szünetmentes tápot erre az esetre.
Én a 47m2-s lakásom 2 hónap múlva fogom felújítani.
Eddig 2 konvektor volt,most az egyik parapet helyére kerül egy "Mika6" minikazán",2db radiátort hajt a két szobában.2~220ezr lesz cakk~pakk.
Vízmelegítőt szintén csak a hazait,-makóit(MV21)ill a fürdőből kidobom a CalorII-t,mert az ám a gázzabáló,helyette valami kvarcos,ventillátoros fali fűtő lesz.
Nemtom ti hova fizettek ennyit a konvektorra..
Nekem eddig a télen nem ment 10 ezer fölé a gázszámlám.
Igaz csak 25 nm a lakás, dryvitolt, és kicsit klímával is rásegítettem ( villanyszámla max 8 ezer volt eddig tavaly ősz óta..)
Mellesleg a melegvizem is gázról megy, sőt a mosógép is a melegvízre van bekötve..
ja a konvektor kicsit ki van spécizve... Le van kapva a lemezburkolat.
Van rajta egy nyomáscsökkentő hogy ne dőljön bele a gáz mint az ökör hanem szép lassan fütsön, meg ki van kapva belőle a hőkapcsoló és messzebbre van téve, hogy ne akkor kapcsoljon ki amikor már meleg lett az oldala.
kétoldalt pedig rá van erősítve néhány samot tégla, hogy tömege is legyen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!