Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fürdőszobába milyen villanykap...

Fürdőszobába milyen villanykapcsolókat tegyek?

Figyelt kérdés

Konnektorból találtam csapófedelest, az rendben van.

Villanykapcsolóból IP44 (vízvédett), és olyan kellene, ami nem csak a fázist, hanem a nullát is kapcsolja. Ráadásul nálam két billenős lenne jó oda. Létezik ilyen egyáltalán? És létezik egy billenős, ami csengőkapcsoló (visszaáll megszakított állapotba, ha elengedem), süllyesztett, és szintén IP44-es? Ez a szellőztetés kapcsolásához lenne jó.

2016. jan. 16. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Én még nem láttam "kétpólusú csillárkapcsolót"!

A szellőztetéshez meg nem kell külön kapcsoló, elég a ventilátor elé egy ilyen, amit a világítás kapcsolója vezérel:

[link]

2016. jan. 16. 10:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Úgy szokták ezt megoldani hogy a fürdőszoba ajtó elé teszik a kapcsolót, kivűlre.
2016. jan. 16. 10:24
 3/5 A kérdező kommentje:

1-es: nálam az időzítő be van építve a ventillátorba, ezzel nincs gondom. De nem akarom, hogy a világítás kapcsolja a ventillátort is, mert nem mindig kell, és feleslegesen minek berregjen ott. Ha valaki büdöset vagy gőzt csinál, akkor megnyomja a gombot, a ventillátor meg N percig pörög utána.

2-es: ez jó trükk, de én belülre szeretném a kapcsolót. Ha valaki bent van, bezárkózott, és valaki más meg kint meg akarja szivatni, vagy akár csak figyelmetlen, és lekapcsolja a fényt bent, akkor az kellemetlen.

Ha másképpen nem megy, akkor a dupla kapcsoló helyett két db szimplát teszek egymás mellé, amik IP44-esek. Vagy el tudom még képzelni azt is (csak nem vagyok jártas a dologban, így nem tudom biztosan), hogy az IP44-es védelem csak valami plusz vízálló szigetelés a kapcsoló belseje és a külső műanyag részek között, amit akár át is lehet tenni a csengő kapcsolóra, vagy talán még a két billenős kapcsolóra is.

2016. jan. 16. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:
48%
Túlspilázod a dolgot! Felesleges az IP44-es védettség! Hacsak nem slaggal szoktál fürdeni!
2016. jan. 16. 11:44
 5/5 anonim ***** válasza:

nézd meg a régi 1600-as szabványban a sávokat, hova milyen kapcsoló kell tenni, az jó lesz most is.

[link]

vannak kapcsolócsaládok, ahol az ip44-hez külön vásárolható belső"keret", ez sok szerelvényhez berakható

2016. jan. 16. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!