Mennyezeti díszlécbe szeretnék rejtett világítást (led), ezek kellenek hozzá?
A díszléc már fent van. 2 kb. 20-25 nmes szobáról lenne szó, és a díszlécben végig szeretném a világítást.
kell hozzá annyi méter öntapadós led szalag, ahágy méter a szoba kerülete, egy RGB vezérlő és egy tápegység. Ha ezeket megveszem, én mennyi eséllyel tudom itthon összerakni?
közvetlen a díszléc alatt van is konnektor.
Az, hogy mekkora eséllyel tudod megcsinálni, attól függ, hogy mennyire értesz az elektronikához, és milyen eszközeid vannak.
Ezeket általában szinte készre szerelik, csak össze kell dugdosni a csatlakozókat, és már működik is. Ha nem vagy biztos önmagadban, a legjobb, ha hívsz egy villanyszerelőt, aki megcsinálja neked. A szalag felragasztását viszont már sokkal könnyebben megcsinálhatod magadnak, hiszen az nagyon egyszerű, sőt, jobb ha felragasztod, mielőtt kihívod a villanyszerelőt, mert némelyik hajlamos úgy felragasztani, hogy aztán mérgelődsz, miért csinálta olyan csúnyán...
Lenne egy javaslatom is (bár nálad lehet, nem lehetne jól megoldani):
A LED szalagoknak van egy bizonyos melegedése, ami a környezetére nem veszélyes, de a LED-ek élettartamát lecsökkentheti. Érdemes a LED-eket egy alumínium lemezre (legalább 0,5 mm vastag) ragasztani hűtésként, és az alu lemezt rögzíted valamilyen módon a helyére. Ezt tapasztalatból tudom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!