Mitol rezonal, bug a meleg viz kadtolto csapom kinyitaskor es elzaraskor a karacsonyi otnapos vizelzaras ota?
a villanyboiler,az viszont ment,amig nem voltam otthon,30 fokon.
ez volt a baj?
mi most a teendom?
a biztonsagi kis csapot mar folyattam ot percig,de a hiba nem szunt meg.
A "karacsonyi otnapos vizelzaras"-nak semmi köze hozzá!
Öreg-kopott-berágódott a csapfelsőrész és a szeleptányér.
Ha cserélhető, akkor csak a felsőrészt kell cserélni, ha annyira régi, akkor az egész csaptelepet.
Nálam egy hónapja az volt a gond, hogy eltört az elöregedett szelepgumi. Zárt rendesen, de vízengedésnél a vízáram valahogy kihúzta a tányérból a törött (lengő) részt. Dolgoztam vizesekkel, szóval van némi szakismeretem, de ezen meglepődtem.
Csere óta tökéletes megint.
Az elzárástól esetleg úgy lehet, hogy levált egy nagyobb darab vízkő a bojler belsejéből, aztán megszorult valami vékony átfolyónál, és az így átfolyó víz pont úgy rezonál, hogy zúg.
Nincs esetleg csempeszelep, vagy hasonló elzáró? Annak a tekergetésével meg lehet próbálni megszüntetni a zúgást.
Nem tudom, mi nem illeszkedik, de a fél col már 30 éve is fél colt volt, a háromnegyed meg háromnegyed volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!