Ezzel a felpúposodott parkettával mit tudok tenni? (többi lent)
Sziasztok! Egy kétségbeesett lány vagyok, és szeretném azok segítségét kérni, akik találkoztak már hasonlóval, illetve azok kommentjeit várom, akik értenek a témához.
Szóval: elkezdtük felújítani a lakást, a hálószobát leparkettáztattuk. A dolog lényege az, hogy az ágy végénél felpúposodott a parketta (nem radikális módon, csak ha odalépünk, akkor kicsit érezzük, hogy valami nincs ott rendben). Sajnos most nekünk eléggé összejöttek a dolgok az elmúlt hetekben, így nem akarjuk újra lerakni az egészet. Szerintetek ha kíméljük azt a részt nem fog rosszabbodni a helyzet, vagy érdemes lenne újra rakni? Mi lenne a legmegfelelőbb megoldás az újra rakáson kívül? :\ :( Minden kommentre nagyon várok!
Ha a tágulás a probléma, akkor az csak rosszabb lesz. Lesúlyozással azt éri el az ember, hogy máshol puklisodik fel. Le kell szedni a szegőt és meg kell nézni, hogy van e rés hagyva neki. A másik hiba az is lehet, hogy olyan szorosan sikerült a szegélyt letenni, hogy a parketta nem tud alatta "mozogni", hiába a hézag.
Elképzelhető, hogy pici helyet hagytak neki, szóval igazából szerintem sokminden lehet az oka.
Ha csak ott van baj és pattintós a parketta, akkor szedjétek le azt a csík szegélyt és nézzétek meg van e helye tágulni. Ha nincs, még akkor is elég valamennyit "lemarni" a széléből, nálunk szépen javították így a az előző lakó hibáját.
dilatáció hiány miatt van a probléma.
több ezer négyzetméter laminált parketta burkolást csináltam már, és kizárólag csak akkor púposodik fel ha nem tud dilatálni.
Sziasztok!
Köszönöm a sok hozzászólást. :) Beszéltem azzal, aki lerakta, meg is nézte azonnal. Fel fogja szedni és ki fogja javítani. :D szóval most nyugodtabb vagyok egy fokkal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!