Mennyibe kerül egy családiház külső szigetelése?
Üdvözlök mindenkit!
Érdeklődni szeretnék, hogy körül-belül mennyibe kerül egy 1 emeletes családiház külső szigetelése?
Tűzfalas/sátortetős felépítésű, elsősorban csak a felső szintet szeretném leszigetelni+tűzfal. Ezt követően szeretném a teljes lakást átfesteni.
Mennyibe kerülhet az össz anyagár és a munkadíj?
Lényeg, hogy ha már felújítom a házat, minőségi anyagból legyen, a munkadíj pedig csak azért érdekelne, mert egyik ismerősömet(tapasztalt nyugdíjas brigád, nem vállalkozók) szeretném felkérni a kivitelezésre, azonban szeretném, ha nem húzna le.
Az utolsó kérdésem, hogy be kell ezt jelenteni, hogy az ingatlan felújításon esett át? Ha igen az mennyibe kerül?
Köszönettel:
Elek Tamás
Köszönöm válaszát!
120nm oldal fal szigetelés, + a tűzfal, ami saccra 80nm.
200nm-re kellene az anyag. Ez mennyibe kerül, cakk-pakk?
Vannak olcsóbb és drágábbak az anyagokból a munkadíjakból stb,de találomra választottam,hogy könnyebb legyen egy teljes megközelítőleges kalkuláció az árra.
pl csak Baumittal kalkulálva:
EPS:
alap rendszer 10 cm-es 2.069 Ft/m²
1,5mm vakolattal: 10 cm-es 2.869 Ft/m²
Grafitos szigetelés:
alap rendszer: 10 cm-es 2.589 Ft/m²
vakolattal: 10 cm-es 3.389 Ft/m²
Közeggyapottal:
alap rendszer: 10 cm-es 3.529 Ft/m²
vakolattal:10 cm-es 4.569 Ft/m²
Lábazat:
alap: 2 cm-es 1.409 Ft/m²
4 cm-es 2.179 Ft/m²
5 cm-es 2.589 Ft/m²
8 cm-es 3.819 Ft/m²
Vakolattal: 2 cm-es 4.049 Ft/m²
4 cm-es 4.819 Ft/m²
5 cm-es 5.229 Ft/m²
8 cm-es 6.459 Ft/m²
Munkadíj ami NEM tartalmazza az áfát:
Hőszigetelés munkadíja (polisztirol):
Homlokzati és lábazati felületek szigetelése: 2.700 Ft/m²
Ablak kávák szigetelése: 900 Ft/m
Homlokzati díszek kialakítása: 1.600 Ft/m-től
Hőszigetelés munkadíja (kőzetgyapot):
Homlokzati felületek szigetelése: 3.500 Ft/m²
Ablak kávák szigetelése: 1.000 Ft/m
A kapcsolódó szakipari munkák (pl:. a kapcsolók, falilámpák és esőcsatornák kiemelése a hőszigetelés síkjára) egységesen 2.400 Ft/fő rezsióradíjon kerülnek elszámolásra.
Állványozás:
Átlagos családiház esetén: 900 Ft/m²
Számolj nagyjából az alapterületnek megfelelő falfelületet, kb 120nm-es családi háznak 120mm a falfelülete. Ez persze csak közelítő. 3500ft/nm árért már normális munkát végeznek, állványozással együtt. Nekünk 2600ft/nm-re jött ki állványozással együtt. Pesten szerintem valamelyest drágább, de, ha 4000ft/nm árnál (állványozással együtt) többet kérnek, akkor keress másik vállalkozót.
Az anyag ára, szerintem 6-700eft lesz (nekünk ennyi volt a 120nm-re).
Köszönöm mindenkinek a választ, reagálást.
Mint ahogy írtam, a ház 1 emeletes családi ház, tehát földszint+emelet, 100m2 alapterületű, "kocka ház". Felső szint+tűzfal~200m2, ezeket szeretném szigetelni idén.
Ahogy így számoltam a válaszokban, úgy 700e körül lesz a teljes anyagköltség, a munkadíj véleményem szerint 300-400e.
Hétvégén fogom megkérdezni az egyik ismerősömet, aki 2 hónapja csinálta a sajátját, hogy mi mennyibe lesz. Lehet ő lesz a kivitelező is, ő vállalkozó. Ha esetleg enged az árból, számla nélkül megegyezek vele :-)
Egyébként egy csóró vidéken lakom, nem pesti árakon dolgoznak nálunk, ráadásul kb 100 méterre lakik tőlem, így nem számol az üzemanyagdíjjal.
Sok kicsi sokra megy!
Így van! Ott spórolj, ahol tudsz. 1,2-1,3 millióból szerintem ki kell, hogy jöjjön. Majd a kíváncsiság kedvéért oszd meg velünk mennyibe került!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!