Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerül egy családiház...

ElekTamás88 kérdése:

Mennyibe kerül egy családiház külső szigetelése?

Figyelt kérdés

Üdvözlök mindenkit!

Érdeklődni szeretnék, hogy körül-belül mennyibe kerül egy 1 emeletes családiház külső szigetelése?

Tűzfalas/sátortetős felépítésű, elsősorban csak a felső szintet szeretném leszigetelni+tűzfal. Ezt követően szeretném a teljes lakást átfesteni.

Mennyibe kerülhet az össz anyagár és a munkadíj?

Lényeg, hogy ha már felújítom a házat, minőségi anyagból legyen, a munkadíj pedig csak azért érdekelne, mert egyik ismerősömet(tapasztalt nyugdíjas brigád, nem vállalkozók) szeretném felkérni a kivitelezésre, azonban szeretném, ha nem húzna le.

Az utolsó kérdésem, hogy be kell ezt jelenteni, hogy az ingatlan felújításon esett át? Ha igen az mennyibe kerül?

Köszönettel:

Elek Tamás

2016. jan. 9. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Négyzetmétere olyan 1700-1800 ft, mármint a munkadíj. Az anyagárhoz tudni kéne pontosabban hány négyzetmétert akarsz szigetelni és milyen anyagokkal. Nem kell bejelenteni sehova.
2016. jan. 9. 15:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszát!

120nm oldal fal szigetelés, + a tűzfal, ami saccra 80nm.

200nm-re kellene az anyag. Ez mennyibe kerül, cakk-pakk?

2016. jan. 9. 15:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Olyan 600 ezer, szín nélkül, 10-es nikecellel, de ez csak nagyon saccper ár.
2016. jan. 9. 15:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Vannak olcsóbb és drágábbak az anyagokból a munkadíjakból stb,de találomra választottam,hogy könnyebb legyen egy teljes megközelítőleges kalkuláció az árra.

pl csak Baumittal kalkulálva:

EPS:

alap rendszer 10 cm-es 2.069 Ft/m²

1,5mm vakolattal: 10 cm-es 2.869 Ft/m²

Grafitos szigetelés:

alap rendszer: 10 cm-es 2.589 Ft/m²

vakolattal: 10 cm-es 3.389 Ft/m²

Közeggyapottal:

alap rendszer: 10 cm-es 3.529 Ft/m²

vakolattal:10 cm-es 4.569 Ft/m²

Lábazat:

alap: 2 cm-es 1.409 Ft/m²

4 cm-es 2.179 Ft/m²

5 cm-es 2.589 Ft/m²

8 cm-es 3.819 Ft/m²

Vakolattal: 2 cm-es 4.049 Ft/m²

4 cm-es 4.819 Ft/m²

5 cm-es 5.229 Ft/m²

8 cm-es 6.459 Ft/m²

Munkadíj ami NEM tartalmazza az áfát:

Hőszigetelés munkadíja (polisztirol):

Homlokzati és lábazati felületek szigetelése: 2.700 Ft/m²

Ablak kávák szigetelése: 900 Ft/m

Homlokzati díszek kialakítása: 1.600 Ft/m-től

Hőszigetelés munkadíja (kőzetgyapot):

Homlokzati felületek szigetelése: 3.500 Ft/m²

Ablak kávák szigetelése: 1.000 Ft/m

A kapcsolódó szakipari munkák (pl:. a kapcsolók, falilámpák és esőcsatornák kiemelése a hőszigetelés síkjára) egységesen 2.400 Ft/fő rezsióradíjon kerülnek elszámolásra.

Állványozás:

Átlagos családiház esetén: 900 Ft/m²

2016. jan. 9. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Számolj nagyjából az alapterületnek megfelelő falfelületet, kb 120nm-es családi háznak 120mm a falfelülete. Ez persze csak közelítő. 3500ft/nm árért már normális munkát végeznek, állványozással együtt. Nekünk 2600ft/nm-re jött ki állványozással együtt. Pesten szerintem valamelyest drágább, de, ha 4000ft/nm árnál (állványozással együtt) többet kérnek, akkor keress másik vállalkozót.

Az anyag ára, szerintem 6-700eft lesz (nekünk ennyi volt a 120nm-re).

2016. jan. 11. 10:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát ez jó, hogy olvasom. Nekem itt sokkal magasabb árat mondtak, de én csak örülök, hogyha 3000ft/nm árral számolható. Egyébként szerintem is reálisabb ez az ár.
2016. jan. 11. 13:08
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, reagálást.

Mint ahogy írtam, a ház 1 emeletes családi ház, tehát földszint+emelet, 100m2 alapterületű, "kocka ház". Felső szint+tűzfal~200m2, ezeket szeretném szigetelni idén.

Ahogy így számoltam a válaszokban, úgy 700e körül lesz a teljes anyagköltség, a munkadíj véleményem szerint 300-400e.

Hétvégén fogom megkérdezni az egyik ismerősömet, aki 2 hónapja csinálta a sajátját, hogy mi mennyibe lesz. Lehet ő lesz a kivitelező is, ő vállalkozó. Ha esetleg enged az árból, számla nélkül megegyezek vele :-)

Egyébként egy csóró vidéken lakom, nem pesti árakon dolgoznak nálunk, ráadásul kb 100 méterre lakik tőlem, így nem számol az üzemanyagdíjjal.

Sok kicsi sokra megy!

2016. jan. 13. 19:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Így van! Ott spórolj, ahol tudsz. 1,2-1,3 millióból szerintem ki kell, hogy jöjjön. Majd a kíváncsiság kedvéért oszd meg velünk mennyibe került!

Üdv!

2016. jan. 14. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!