Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Panel fürdő felújításában...

Panel fürdő felújításában kellene egy kis segítség?

Figyelt kérdés

Panelban lakunk és jövő nyáron szeretném az egész fürdőt kidobni egy konténerbe és teljesen újjá varázsolni.

Szerintem ez a fürdő kb. 1986-ban volt megcsinálva és azóta így áll (illetve az előző tulaj által lepusztult).

[link]

[link]

Ami a lényeg:

Kicsi gyerekek (és magunk miatt is) kádat szeretnénk, nem zuhanyt. Így utóbbi kilőve!

Itt még talán 5-10 centit lehet majd nyerni, mert teljesen a falra lenne tolva a kád.

Zuhanyfüggönyt is szeretnék majd természetesen.

Viszont itt kezdődnek a gondok:

Szeretnék a mosdó alá bútort. De, a zuhanyfüggöny sosem fogja 100%-ban megvédeni a bútort a víztől. A gyerkőcök mellett pedig elkerülhetetlen, hogy ne lenne majd vizes.

Gondolkodtam azon, hogy két csapos lenne a történet, tehát nem kádtöltős.

Nem tudom, hogy ezt hogy lehetne megoldani. Ha sikerülne, akkor a csapot a bútorral kivezettetném az ajtó mellé, így víz nem érné. Csak lenne ott egy üresebb tér. Tehát az sem nézne ki jól!

Gondolkodtam azon, hogy veszek átlátszó fóliát, amit a bútorra rárakok majd. De, erről sem tudom, hogy mennyire védené meg a bútort. Egyáltalán lehet kapni ilyen speciális fóliát valahol?

Nem szeretném a csap alatti bútort évente lecserélni.

Milyen ötletetek van a problémámra?

Ti mihez kezdenétek?

2015. dec. 11. 22:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyi a keret a felújításra, de néhány ötlet.

1. A fürdőkádhoz külön csapot alakíttatnék ki, ezt egy jó vízvezetékszerelő lazán megoldja. Lehet falvéséssel is, ha már úgyis romboltok, ha ezt nem akarjátok a csöveket akkor is el lehet takarni.

2. Nem zuhanyüggönyt használnék, hanem kádparavánt:

Google-ba beírva képeknél sokfélét láthatsz. Ez jobban felfogja a vizet, mint a függöny.

3. A fürdőszobabútort én lábon állónak csináltatnám, így ha mégis víz kerül a padlóra nem ázik az alja. És vízálló forgácslapból, vízálló bútorlapból. De a kész fürdőszobabútorok is már olyan anyagból vannak, hogy ha nem áztatod, nem lesz baja, ha a víz ráfröccsen.

2015. dec. 11. 23:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahogy az előző írta, teljesen feleslegesen parázol, a felvetett problémák egyszerűen megoldhatóak. Az nem biztos, hogy a falban lehet vizet szerelni, meg kell nézni, milyen falszerkezet van, hol vannak a felszállók, stb. Vízvezeték szerelő majd ad megoldást. Az lehet, hogy a kád mögött mennek a vezetékek, és kádra szerelhető csapot veszel, akkor nem látszik ki szinte semmi.

A fürdő bútoroknál alap a vízállóság. Inkább ilyen kis panel fürdőben a méretekkel lesznek gondok, minden berendezés tekintetében.

2015. dec. 12. 08:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Én panelba tuti ilyet tennék: [link]

Esetleg meggondolandó a mosógép áthelyezése vagy a konyhába, vagy az előszobába, ha olyan a kialakítás, hogy elfér. Nem erőltetném a csap alatti bútort, inkább más megoldást keresnék. A kádnak mindenképp külön csapot érdemes csinálni, ez nem is kérdés. Annyi lehetőség van egy ilyen pici fürdőben. Ha úgyis szétveritek most érdemes átpakolni a vízvezetékeket/csapokat, ahova csak akarjátok. Menjetek el több fürdőszobaszalonba, rengeteg ötletetek lesz majd.

2015. dec. 12. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!