Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vajon mitől keletkezik az új...

Vajon mitől keletkezik az új hidegburkolatunkon sárgás dzsuva?

Figyelt kérdés
Egy prémium kategóriájú járólapnak a másodosztályából raktunk a konyha/étkezőbe. Annyit kell tudni róla, hogy fémes, ezüstös/szürkés lap. Valami sárga trutyi jön le róla folyamatosan. Felmossuk szép tisztára és utána újra jelentkezik rajta ez a sárgás valami. Olyan mintha kb nagyon gyorsan kicsit "berozsdásodna" vagy hasonló, ami tudom hogy hülyeség, de nem tudom hova rakni ezt a jelenséget. Találkozott valaki ilyesmivel? Mit lehet ellene tenni, lehet kezelni valahogy? Kétségbeejtő, mert első alkalommal a világosabb fugánkat is elszínezte ez a valami.

#járólap #innox
2015. nov. 9. 08:58
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
nem lehetséges, hogy a fuga szine?? Ugyanis nagyon sokszori átmosás után kopik le a fugázás. Egy képet tennél talán...
2015. nov. 9. 10:17
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Vasas víz?
2015. nov. 9. 10:28
 3/8 A kérdező kommentje:

A fuga színe szürke, semmi sárgás nem kéne legyen benne.

A vasas víz nem jutott eszembe, köszi a tippet! De igazából ha vödörbe öntjük a vizet szépnek tűnik, ettől meg lehet hogy a lapon lerakódik belőle valami? Hogy lehetne ellenőrizni hogy a víz az ami túl vasas?

2015. nov. 9. 10:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Töltsd bele a vizet egy üvegbe, és hagyd egy-két napig ülepedni! Ha sárgás üledék jelenik meg az üveg alján, akkor tényleg a víz a vasas.
2015. nov. 15. 10:52
 5/8 TappancsMancs ***** válasza:

A járólapok ráégetett mázak abból szinte biztos nem tud semmi sem kioldódni. Ugyanígy égetett máz van kerámia poharakon, a porcelán poháron is, ez is ilyen csak más szín kicsit más a máz vastagabb és ilyenek. Szinte lehetetlen hogy abból jöjjön. Esetleg próbából vegyetek egy üveg sima vizet ne ásvány hanem sima és nézzétek meg vele. Vagy a fuga nedvesítésével is lehet-ne gond abból jöhetne mert azt úgy a helyszínen keverik be hátha abba került valami. Azt lehetségesnek tartom. Ez a kettő szerintem a ludas.

Most nézem hogy fémes jellegű a járólap. Hát ha nagyon "kitaláltak" valami "újat és jót" sajna az is lehet. Én megnézném bolti tiszta vízzel, vagy desztillált vízzel, egyszer csak a járólapon egyszer csak a fúgánál, külön külön. Akkor kiderül.

Amúgy ha a csapvíz az akkor minden egyébnél is kéne ennek jelentkeznie ahol rászárad a csapvíz, edényeken stb is. Nézzétek meg ezt is. Ki fog az derülni.

2015. nov. 15. 11:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Megcsináltuk a vízpróbát, hagytunk ülepedni 2 liter vizet egy napig, de semmi nem volt az alján. Most 2 lapot teljesen tisztára tisztítottam, az egyiket szárazon hagytam, a másikat kicsit bevizeztem. Meglátjuk mit fognak produkálni.
2015. nov. 17. 15:02
 7/8 TappancsMancs ***** válasza:
Na? Mi történt?
2015. nov. 19. 22:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Na az történt, hogy egyikről se jött fel a továbbiakban ez a sárga valami. Szóval lehet, hogy egy nagyon alapos felsikálás segít. De elég kiábrándító, mert konkrétan 5 percig súroltuk erőből a lapot, hogy ne jöjjön róla már le semennyi sem. Az a terv, hogy hétvégén mind a 35nm-en végigmegyünk, aztán fugajavítóval megszépítjük a besárgult fugát, aztán leimpregnáljuk az egészet. És remélhetőleg minden szép lesz és jó.
2015. nov. 20. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!