Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Zuhany helyére hogyan tehetek...

Zuhany helyére hogyan tehetek a legegyszerűbben kádat?

Figyelt kérdés
Vásároltunk egy házikót és a fürdőszobában csak zuhanykabin van, vagyis egy zuhanyzó függönnyel elválasztva a térben, a zuhanyzó aljában sincs tálca csak egy burkolt magasított perem van kialakítva. Ide szeretnénk kádat azonban a fürdőszoba nem túl nagy , sőt inkább kicsi.A zuhanytálca 100*78 cm -es belül, és ehhez van 10 cm-es perem körben. 88 cm-nél nem lehet szélesebb a kád, és nem lehet hosszabb 135 cm-nél. Meg lehet ezt oldani, van ilyen kád és az is megoldható hogy a lefolyóval nem legyen gond. Lényeg hogy ne kelljen szétverni a fürdőszobát, csak valahogyan betenni egy kádat. Köszönöm előre is.
2015. nov. 8. 16:38
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Én hagynám ahogy van .150 nél kisebb kád nem hiszem hogy létezik,illetve van az ülő kád .
2015. nov. 8. 16:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Ülőkád is jó lenne, csak kád legyen. Minél egyszerűbben a helyére rakhat.Azt se tudom ezt milyen szakember építi be. Vizszerelő, kőműves?
2015. nov. 8. 16:51
 3/10 anonim ***** válasza:
49%

a kádat (ha van ilyen méretű, nézz utána) épület gépész fogja bekötni neked, illetve beállítani a helyére.

a többi munkálatokat pedig célszerű burkolóval csináltatni, ugyanis a meglévő kád elejét fel kell falazni, majd leburkolni valami csempével, na meg körbe ki szilikonozni stb.

kőművest felejtsd el, amit velük szoktak csináltatni, annak olyan is az eredmény..

2015. nov. 8. 16:55
 4/10 anonim ***** válasza:
eredménye*
2015. nov. 8. 16:55
 5/10 anonim ***** válasza:
95%

Kaphatók frankó ülőkádak, de vásálás előtt mindenkép egyeztess vízszerelővel illetve burkolóval.

[link]

2015. nov. 8. 16:57
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

de egyébként ha van elég pénzetek rá, akkor lehet csináltatni egyedi kádat is, vagy pedig felfalazni is fel lehet, sőt az alját ívesre is meglehet csinálni, és a víz szigetelés után mozaik csempével leburkolni a belsejét.

pl ehhez hasonlót:

[link]

2015. nov. 8. 17:05
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Az ülőkádat a vizvezeték szerelőnek kell beépiteni úgy ,hogy az stabilan álljon a helyén,és nem csak a lábain.

Ha mozogni tudna ,az később a lefolyónál,szifonnál lazulást miatt engedhetné a vizet .Ezután természetes hogy meg lehet erősiteni,de ezt egy burkoló is elvégezheti .

Én még hőszigetelés miatt ásvány gyapotot is raktam mellé .

Nagyon lényeges,hogy az alja passzosan érjen a talapzatra .

2015. nov. 8. 17:21
 8/10 anonim ***** válasza:
25%
sokba kerül ám
2015. nov. 8. 18:22
 9/10 anonim ***** válasza:
80%
8 as ,a mai világban semmi sem olcsó . Hozzáteszem a jót mindig meg kell fizetni.Olcsóbb csak akkor lehet,ha van olyan munka ,amit magam is el tudok végezni,nem kell hozzá szakember .
2015. nov. 8. 19:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm sokat segitettetek. Azzal pedig hogy sokba fog kerülni tisztaban vagyok. Mi olcso mar manapsag? :(
2015. nov. 9. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!