Milyen ragasztó fogja meg a palatetőt és az agrofóliát is?
Ideiglenesen agrofóliát akarok tenni a palatető azon részére ahol beesik az eső, már megvettem az agrofóliát (UV stabil) és most csak azon filózom, hogy milyen ragasztót vegyek ami az agrofóliához és a palához is tapad.
(Már gondoltam a purhabra is, igaz az nem ragasztó hanem tömítő anyag, de nekem űgytűnik, hogy attól függetlenül elég jól ragadt olyasmihez amihez nem kellett volna.)
Köszönöm a válaszát. És tudna mondani egy konkrét terméket vagy legalább is márkáját az ilyen ragasztónak? (Mármint abban az esetben ha már használt ilyen ragasztót.)
Csak azért kérdezem, mert a neten körülnéztem, és úgy tűnik, hogy azoknak amelyeket megnéztem elég húzósak az árai, 1kg-ot 10000Ft-ért vesztegetik.
A fóliás megoldás azért "van szóban" mert a kérdéses ház 1-2 éven belül le lesz bontva de addig is jó lenne ha a tető nem ázna be. Ha az épület nem lenne lebontásra ítélve akkor felújítanánk az egészet.
Nálunk nem apró csöpögéses probléma van hanem törött és sérült 40x40-es palatáblákról van szó, ugyanis a ház fele hosszában értelmezve le lett bontva a másik tulaj által és sajnos nem tett a tetőre egy tető szélet hanem a palák széle ott úgy tátog mint a cápa fogak, némyelyik eltörve, kitörve, stb. plusz a tetőn néhány helyen a pala kicsúszott, elcsúszott sőtt a gerincen egy félméteres hosszban a pala hiányzik is.
Tehát ilyen súlyos problémákat kell orvosolnom ideiglenesen. Nem azért mert nincs pénz egy új tetőre hanem mert nincs értelme 1 milliót vagy 500 ezret költeni egy olyan tetőre ami 1-2 éven belül le lesz bontva.
Tehát én nem tömítő szilikont kerestem illetve keresek hanem első sorban olyan ragasztót ami a műa. fóliához és a palához is ragad. Most kaptam ugye a tippet a szilikon kaucsukról ami tapad a palához, de nem biztos hogy a fóliához is, ugyanis ha a fólia hasonló anyagból készül mint a ragasztó tubusa akkor az nem fog hozzá ragadni.
Ami pedig a kissebb csöpögést jelenti palatető esetén, nemrég tudtam meg, hogy mi okozza:
Ha a 40x40-es palák nem előírásszerinti távolságon fedik egymást (illetve ha a szaki annak idején nem minden palát fektetett le előírás szerint) akkor azokkon a helyeken a palák alatt moha képződik és a moha a kapilláris elven bevezeti az esővizet visszafelé (felfelé) a pala alatt és ott csöpög le a födémre.
Tehát az első fő ok az, hogy nem elég széles az átfedés a palák között, a másodlagos pedig az ott képződött moha.
Az első okot már nem lehet utólag megszüntetni de a másodikat igen, ha megszabadítod a palatetőtöket a mohától kívül is belül is (a lemezek között, de leginkább az alsó csücsköknél, akkor a tetőbeázás is meg fog szűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!