Mennyibe kerül egy 57 nm-es Budapesti panel lakás teljes villanyhálózat felújítása?
MM falról beszélsz. Gipszelték helyenként (teszik most is), idegölő, nem egy gyorsan végezhető munka, mennyezetnél könnyebb, én alá szoktam támasztani 16-os csövekkel, felgipszelem, aztán magára hagyom, hadd kössön, de ha egy egész házat, lakást mm fallal kellene leszerelnem, zárt osztályra kerülnék. Mondjuk más is volt a munkatempó az öregeknél, még jutott idő a sz-r anyagokkal, szerszámok hiányában szép munkára, most meg még szerszámokkal sem végeznek egyesek szép munkát. Engem mindig bámulatba ejt jellemzően üzemekben egy-egy régi, falon kívüli szerelés, régi elosztószekrények huzalozása, ordít róla, hogy mekkora munka, s leginkább mekkora türelem van benne.
De a szerelési technika abszolút változó paneloknál...
A teljesen új szerelés az a lehető legdrágább, ezért mindenképp fel kell használni amit, lehet, a meglévő csöveket, hornyokat. Régi vezetékeket kihúzni, kivésni (attól függően, hogy van szerelve persze) és újakat tenni helyettük.
Szóval nem kell egyszerre szét horony vágni mindent. Drága és időigényes a vágás, másrészt pedig hivatalosan a panel főfalak vágása statikai engedélyhez kötött! Mennyezet vésése, vágása pedig tilos! (bár ezekkel a legtöbb villanyszerelő nem foglalkozik)
Nézesd meg egy normális szerelővel, mert az ár szempontjából nem mind1, hogy milyen szereléstechnikával készült. Ha csövezett azt se reménytelen átfűzni, persze egyszerűbb azt mondani, hogy 700e Ft, mert belerohadt a vezeték, mint megnézni miért nem jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!