Jár-e valamilyen szankcióval, ha vízóracserénél a szerelők kidobták a vízórát a biztonsági záróelemmel együtt?
Fürdőszobafelújítást végeztettünk, és most amikor ki akartam tölteni a vízművek adatlapját a vízóra cseréhez, akkor derült ki, hogy a szerelők véletlenül a sok sittel együtt kidobták a régi vízórát a sárga, műanyag biztonsági záróelemmel együtt. Emiatt nem tudom ráírni az adatlapra a záróelem számát, és leadni sem tudom majd az új felhelyezésekor.
Jár-e ez valamilyen szankcióval a Vízművek részéről? Kell-e emiatt büntetést fizeni?
Szerintem igen. De hogy pontosan mennyi, azt az adott cég ügyfélszolgálatán tudod megérdeklődni.
A helyes sorrend az lett volna, hogy lefényképezed kezdéskor. Az óra állást és a számát. Lefényképezed a záróelemeket, hogy sértetlenek az azonosítókkal együtt.
Letördelik a zárókat, és leszedik az órát. Te elteszed.
Felteszik az új órát, te pedig bejelented a vízműnek, hogy óracsere volt, jöjjenek ki és hitelesítsék.
Felteszi a vízmű az új plombákat (záróelemeket) megírják a jegyzőkönyvet és ennyi.
Így nehéz lesz elmagyarázni, hogy nem loptad a vizet eddig ... szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!