Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Járólap vs. Lamináltpadló?

Járólap vs. Lamináltpadló?

Figyelt kérdés

Járólap drágább törékenyebb nehezebb cserélni és csíkos fugahálók, viszont kevésbé érzékeny a sok felmosásra, dizájnosabb jobban ellenáll a karcolásnak.

Laminált padló nincs fugaháló így homogénebb felület, sokkal olcsóbb megvenni és lerakatni, nem örik ha leesik egy nehezebb tárgy, puhább kényelmesebb könnyebb cserélni, viszont kevésbé bírja a vizes kezelést, a karcolás és por jobban látszik rajta. Szerintetek?

2015. szept. 24. 16:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
azért nem törik olyan könnyen a járólap, és ha szépen hozzá illő fugával van fugázva esztétikus is, de ugye ahány ház....:D én a járólapot választanám
2015. szept. 24. 17:13
 2/15 A kérdező kommentje:
Fontos tényező hogy a járólap sokkal drágább, mert a parkettát én is lerakom, én is a járólapot választanám, csak megéri-e az a nagy árkülönbség...
2015. szept. 24. 17:16
 3/15 anonim ***** válasza:
Azért nem mindegy melyik helyiségbe...
2015. szept. 24. 17:34
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem tennék mindenhova járólapot. Szerintem nem otthonos. Nekünk az volt a nappaliban, de nem szerettem, tettünk rá laminált lapot. Sokkal melegebb, otthonosabb, kellemesebb hatást nyújt számomra.

Konyhába, előszobába, közlekedőbe egyértelműen laminált lap. Ezek a helyek azért kicsit nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.

Egyébként laminált lapból érdemes jobb minőségűt venni, nem csak az éppen akciós gagyit. Áztatni azt sem kell felmosásnál, de szerintem erre oda lehet figyelni.

2015. szept. 24. 17:52
 5/15 A kérdező kommentje:
Úgy szeretném hogy az egész lakást egyféle burkolattal leteríteni, sehol egy küszöbbel, csak ha lamináltat raknék akkor a fürdő-wc lenne csak járólap, mindenhol lamináltlap lenne abban az esetben, egy másfél szobás lakásról van szó
2015. szept. 24. 18:02
 6/15 A kérdező kommentje:
Ja, elfelejtettem hogy a konyha is félszoba lesz és a nagyszobában alakítom ki a konyha-nappali-étkezőt is
2015. szept. 24. 18:03
 7/15 anonim ***** válasza:

Konyhasarokba én nem tennék lamináltat, ott azért van hogy kiborul valami, kifolyik a víz stb. Előszoba dettó, nedves, sáros cipőt nem lehet megúszni. Bár a csak járólap tényleg nem otthonos, de az megoldható egy szőnyeggel (vagy padlófűtéssel), esetleg a minta választással (pl famintás).

[link]

2015. szept. 24. 19:00
 8/15 A kérdező kommentje:
Nekem is az az aggályom vele hogy konyhasarokba meg előszobába nem szivesen tennék, padlófűtés itt nem lehetséges mert 4emeletes tégla tömblakás, ha járólap akkor már nem faminta lenne hanem valami fényes fehér felé hajlanék, viszont nagyon próbálok ragaszkodni ahhoz hogy az egész lakásban ne legyen átmenet a helységek között a padlóban.
2015. szept. 24. 19:11
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha ilyesmit szeretnél és írtad hogy zavar a fuga, akkor keress rá az öntött padlókra, abból is van fényes fehér, árban nem tudom ugyan mennyi, de hátha kevesebb a járólapnál.
2015. szept. 24. 19:20
 10/15 A kérdező kommentje:
Az önterülő műgyantapadlóra gondolsz? Igazából az lenne a szivem vágya fehérben, de sokkal drágábbra jönne ki a végén mindkettőnél, már utánanéztem
2015. szept. 24. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!