Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért válik le a csempe a falról?

Fryke kérdése:

Miért válik le a csempe a falról?

Figyelt kérdés
Kb 10 éve lett felrakva,tavaly kezdett levállni a fürdőszobában. A ragasztó mind a falon marad a csempén nincs semmi.
2015. szept. 15. 14:40
 1/5 anonim válasza:
Biztos olyan jól elő lett készítve a csempe anno a felrakásra, hogy most leválik.
2015. szept. 15. 14:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Csempe az alábbiak miatt válhat le:

1. gyenge minőségű, gagyi, elöregedő csemperagasztó (nem jelelmző)

2. jelentős hőkülönbségek, pl. a csempét rendszeresen éri igen hideg és forró víz, az eltérő hőtágulás miatt szép lassan lerepeszgeti magát

3. mozgó épület, helyezkedő fal

4. rendszeres rezgés a falon, pl. nehéz gépjárművek forgalma

5. dohosodás, penészedés a csempe alatt (nem jó fugázás miatt) (ez is ritka)

6. nem megfelelő felületelőkészítés felrakáskor, poros csempe, földes, sáros csemperagasztó vagy malter (leggyakoribb)

2015. szept. 15. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:
38%
Amikor felrakták a falra, nem lett beáztatva, átnedvesítve a csempe, mielőtt ragasztották. A ragasztó a falhoz oda tudott rendesen ragadni, de a száraz csempéhez nem. Ott most szépen elereszt a 10 évnyi hőmozgás okozta tágulás-zsugorodás miatt.
2015. szept. 16. 09:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki hogyan rakta fel. Én már egy kész, új lakásba költöztem be.
2015. szept. 16. 11:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Úgy ahogy a 2. írja. Ez azért is szokott előfordulni mert spórolásból, nem szakemberrel csináltatják meg.
2015. szept. 20. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!