Szerintetek hogy lehetne megoldani ezt a szigetelést?
Adott egy panellakás(panelprogramos), csak egy szobában van hideg, ami a lépcsőház mellett van(a lépcsőház ablakos). Hiába írtam ki az ablakra, kértem meg a lakókat valaki mégis folyamatosan kinyitogatja az emeletünk alatti ablakokat, így borzasztóan lehűl a lépcsőház, plusz a lépcsőházzal érintkező falunk is.
Belső hőszigetelésen gondolkodunk, de olvastam, hogy több gond is lehet vele. Ahol ezeket a gondokat írták ott általában olyan falat akartak szigetelni ami kifelé néz és nem befelé
Esetleg még egy olyan ötletünk volt, hogy felfúrunk a plafonra függönysíneket és baldachinos ágy szerűséget csinálunk.
Csak este zavar a hideg, mert napközben tudom kontrollálni, hogy hol vegyem a levegőt, este nem, ezért nagyon gyakran meg szoktam fázni télen
én ilyenkor levettem az ablakról mindkét kilincset, és valaki káromkodott a lépcsőházban, de legalább nem hűlt ki totálisan.
kérdezd meg, hogy lépcsőház felől engednének e 3-4cm hungarocellt, ez volna a legjobb.
belülről jó a parafa, az alatta nem penészedik, nehezen ég, festhető, tapétázható, és kellemes érzetet ad, nincs káros kipárolgása. többféle vastagságban találsz.én ezt tenném fel belülről.
A parafa kiváló hőszigetelő anyag 10-20cm vastagságban. :-)
Neked nem ez kell.
A lépcsőház felől szigetelném a falat, ehhez azonban a társasház jóváhagyása kell. Az egyszerűbb megoldás: veszel egy kicsit nagyobb radiátort (akár használtan) és kicseréled a mostanit.
lakótelepi Radal radiátorok néhány ezer forintért szoktak lenni használtan a vaterán.
általában minden akkor szigetel jól ha vastag...:)
nagyobb radiátor több hőfogyasztás és több pénz csak. egy szigeteléssel jobban megoldható és jobban jár az ember; ne a költségeket növeljük. ha költségmegosztó van, akkor azzal is variálni kell.
először a lépcsőház felől kell megpróbálni mindenképpen, ha nem lehet csak akkor belülről szigetelni. a fa és parafa borítás eleve kellemesebb közérzetet ad, nem lesz hideg a fal.a parafa hővezetési tényezője meg elég jó.ugyanakkor hangszigetelő is a lépcsőház felől. [link]
minél vastagabbat rakj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!