Mi a legegyszerubb megoldas? van egy eszaki fekvesu szobam es telen hidegebb mint a tobbi bellulrol hogyan erdemes szigetelni?
pl mikre?
de a kulsp hpszigeteles nem megoldhato ez a gond tarsas haz
Ablak cseréje v. ha ez nem megy, akkor minél jobban szigetelni.
Fűtőtest mögé hővisszaverő fólia ragasztása.
Falvédő az ágy mellé a falra.
Mennyezet szigetelés, ha nem a legfelső vagy.
Fűtés típustól függően, más helyiségekben vissza venni, vagy itt fentebb venni.
Belső szigeteléssel a harmatpont és a fagypont a fal belsejébe kerül, és károsítja a szerkezetét.
Kedves kérdező!
Sok "szakember" azt állítja, hogy a belső hőszigetelés nem jó. Ne hallgass rájuk. Lehet, hogy valami szakirodalomban régen ez volt leírva, és erre emlékeznek. Valós tapasztalata viszont nem nagyon van senkinek.
Nekem egy teraszból kialakított kis szobácskánál lett először megcsinálva, mert vékonyabb a fala mint a ház többi részének, és elég hideg volt. Nagyobb volt a javulás, mint amit vártam, ezért a ház összes homlokzati falát leszigeteltem belülről. Ennek ellenére az egész házban nincs egy deka penész sem.
A penészedést két dolog okozza. A nagy belső páraképződés, pl. gyakran, és sok ruhát szárítanak bent télen, és az elégtelen fűtés. 19 fokban könnyebben penészedik a fal mint 23-ban.
Én gipszkarton előtétfalat mondanék, AKármiylen márkájú üvegszálas vagy kőgyapot szigeteléssel
kb 7cm-t vesz el falanként
Itt megnézheted videón a szerelését
https://www.youtube.com/watch?v=zcCIPY-0BFA
csak nem hangszigetelő lapokat kell felcsavarozni, hanem 9.5mm-es gipszkartont
Vagy itt
legalúl jobbra egy pdf leirás rajzokkal
Hali, a belső szigetelés hatására a falad hőmérséklete lecsökken.
Mivel nem jut bele a meleg, ezért fagyni fog. Évek alatt a benne lévő nap mint nap megfagyó és kiolvadó nedvesség tönkreteszi a falat. A tartó funkciója fog megszűnni.
Kívülről kell szigetelni, hogy a fal a szigetelt zónán belül legyen.
Gondold végig logikusan, és az utolsó kettőt felejtsd el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!