Padlófűtésnek és radiátoros fűtésnek egy termosztát?
A szomszédban volt ilyen rendszer, amit írtál, hogy radiátorral rásegítettek a padlófűtésre, mert ugyebár a padlófűtés sokáig tartja a meleget, de nagyon nehezen és sokára melegít be.
Náluk a padlófűtés és a lenti radiátoros fűtés egy rendszeresen volt külön termosztáttal. Felül a radiátoros fűtés szintén külön termosztáttal működött. Szóval teljesen külön lehet szabályozni a hőmérsékletet, úgy tudom, ők fizikailag is leválasztották a két emeletet ajtóval, teljesen külön működött a két fűtés.
Két külön termosztátot telepíttess!
Egy a radiátorkörnek fent, abban a helyiségben, ahol a legmelegebbnek kell lennie, és egy a padlófűtésnek lent a nappaliban, vagy ahol tévézel.
Ha a padlófűtés elegendő, akkor a lenti radiátorokat teljesen elzárod, és csak dísznek vannak és kész.
(Nálunk lent is van egy háló a nagyinak, ebben nincs padlófűtés. Amúgy az egész földszintet padlófűtéssel fűtöm. De hallgattam a balga fűtés-szerelőre meg a mérnökére, hogy a nappaliba meg az étkezőbe is tegyünk az ablak alá radiátort, mert különben párásodni fog. Belementem én barom. Na, a lényeg, hogy a fenti gyerekszoba termosztátja vezérli a radiátorkört, a lenti nappali termosztátja meg a padlófűtéskört.
És kiválóan meg lehet oldani a keresztbe lévő dolgokat, mert az emeleti termosztáthoz bepászítható a nagyi földszinti radiátora a rajta lévő szabályozható szeleppel [minden radiátorra tetessél szabályozó szelepet] és az emeleti padlófűtéses füdőszoba és budi is jól szabályozható a padlófűtéskör szelepei beállításával a nappaliban lent lévő termosztát segítségével. A nappaliban és az ebédlőben lévő radiátorok négy éve el vannak zárva...)
Ja, és ha a radiátorkör visszatérőjével akarja táplálni a padlófűtéskört, és nem külön (alacsonyhőmérsékletű 35-40 fokos) önálló, külön kör lenne, akkor zavard el a fűtésszerelődet!!!
Szóval nehogy kényszerkapcsoltan egyszerre menjen mind a két kör!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!