Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Padlófűtésnek és radiátoros...

Padlófűtésnek és radiátoros fűtésnek egy termosztát?

Figyelt kérdés
A házunkban padlófűtés és radiátoros fűtés is lesz. 2 külön körön. 2 szintes a ház, alul van padlófűtés + 3 kicsi radiátor, fenti szinten pedig csak radiátorok. A fűtésszerelőnk azt mondja, hogy létezik olyan termosztát amivel lehet kezelni mindkét kört külön. De én a neten nem találok semmi infót erről. Benne meg kezdem elveszteni a bizalmam, ezt a részét nem is ő fogja telepíteni. Szóval tényleg van olyan termosztát, ami kezeli külön a padlófűtést és a radiátorokat? És az hogy működhet?

2015. aug. 28. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekünk is kétszintes a házunk, alul padlófűtés külön termosztáttal és felül radiátoros fűtés szintén külön termosztáttal. Szerintem csak így érdemes. Ha pl. felül csak este használjátok, elég akkor elindítani a fűtést. Vagy nálunk alul kandalló is volt, alul alig kellett elindítani a fűtést, csak fenn.
2015. aug. 28. 12:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen az világos, hogy mindenképp külön vezérlendő én is abban bízom, hogy valami ilyesmi lesz, csak nálunk annyival kacifántosabb hogy lent is van 3 kis radiátor rásegítésnek. Most akkor vajon ha a lenti hőmérsékletet nézzük, akkor fent lesz hideg, vagy lent lesz nagyon meleg, ettől félek :\
2015. aug. 28. 12:52
 3/6 anonim ***** válasza:

A szomszédban volt ilyen rendszer, amit írtál, hogy radiátorral rásegítettek a padlófűtésre, mert ugyebár a padlófűtés sokáig tartja a meleget, de nagyon nehezen és sokára melegít be.

Náluk a padlófűtés és a lenti radiátoros fűtés egy rendszeresen volt külön termosztáttal. Felül a radiátoros fűtés szintén külön termosztáttal működött. Szóval teljesen külön lehet szabályozni a hőmérsékletet, úgy tudom, ők fizikailag is leválasztották a két emeletet ajtóval, teljesen külön működött a két fűtés.

2015. aug. 28. 12:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk teljesen külön van, két termosztáttal. Alul van egy radiátor is, mert az hamar felmelegszik, de a termosztát abban a helyiségben van, ahol nincs radiátor, mivel ha a radiátorral elérnénk a megfelelő hőfokot, a padlófűtés leállna. Így a két szint külön fűthető, de nálunk még helyiségenként is külön lehet szabályozni a radiátorokat.
2015. aug. 28. 14:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Két külön termosztátot telepíttess!

Egy a radiátorkörnek fent, abban a helyiségben, ahol a legmelegebbnek kell lennie, és egy a padlófűtésnek lent a nappaliban, vagy ahol tévézel.

Ha a padlófűtés elegendő, akkor a lenti radiátorokat teljesen elzárod, és csak dísznek vannak és kész.

(Nálunk lent is van egy háló a nagyinak, ebben nincs padlófűtés. Amúgy az egész földszintet padlófűtéssel fűtöm. De hallgattam a balga fűtés-szerelőre meg a mérnökére, hogy a nappaliba meg az étkezőbe is tegyünk az ablak alá radiátort, mert különben párásodni fog. Belementem én barom. Na, a lényeg, hogy a fenti gyerekszoba termosztátja vezérli a radiátorkört, a lenti nappali termosztátja meg a padlófűtéskört.

És kiválóan meg lehet oldani a keresztbe lévő dolgokat, mert az emeleti termosztáthoz bepászítható a nagyi földszinti radiátora a rajta lévő szabályozható szeleppel [minden radiátorra tetessél szabályozó szelepet] és az emeleti padlófűtéses füdőszoba és budi is jól szabályozható a padlófűtéskör szelepei beállításával a nappaliban lent lévő termosztát segítségével. A nappaliban és az ebédlőben lévő radiátorok négy éve el vannak zárva...)

2015. szept. 1. 16:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Ja, és ha a radiátorkör visszatérőjével akarja táplálni a padlófűtéskört, és nem külön (alacsonyhőmérsékletű 35-40 fokos) önálló, külön kör lenne, akkor zavard el a fűtésszerelődet!!!

Szóval nehogy kényszerkapcsoltan egyszerre menjen mind a két kör!!!

2015. szept. 1. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!