Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan kell csempébe lyukat...

Hogyan kell csempébe lyukat fúrni, főleg ha mögötte panel beton van? Tükröt szeretnék felhelyezni

Figyelt kérdés

2015. aug. 17. 15:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy elmenetm a Bakos-ba csempefúró hegyért, és valami gyémántosat adtak, de olyant, aminek nincsen hegye, hanem henger alakú. Ezzel most hogyan fúrjak, hiszen el fog mászni, ha nincsen hegye, nem? Hiába kezdem meg egy pontütéssel, mint a videón. A másik meg az, hogy a "fúróhegy" szára is tök sima hengeres, nem értem hogyan fogjam be, hiszen hatszöget lehet jól befogni, miért hengeresre csinálták? vigyem vissza?
2015. aug. 20. 00:21
 12/18 sipőke válasza:
Ha ennyire félsz, hogy törhet a csempe, akkor fogj egy normál fúrógépet, lehet akkus is, tégy bele egy hatos beton fúrószárat, azzal fúrd át a csempét, aztán fogd meg az ütvefúrógépet, tedd bele a beton fúrószárat és fúrjad, nem fog elugrálni sehova, de meglehet, hogy a másik oldalon át fogja ütni a betont, mert vékony a fal. kb. 7 centi. Ha a másik oldal csempézve van, akkor azt le fogja verni. Én még nem tudtam úgy fúrni fürdőben betont, hogy a másik oldalon a wc-ben ne törjön át.
2015. aug. 21. 07:30
 13/18 anonim ***** válasza:
emberek milliói be tudják fogni a hengereset. Ne tökölj már rajta tedd bele a fúrószárat aztán had menjen
2015. aug. 21. 12:35
 14/18 Batka Manóné válasza:
Keresel egy százas szöget, és egy kalapácsot. A szöggel óvatosan megtöröd, megsérted a csempe felszínét ott, ahol bejelölted. Nem fog elmászni a fúrószár, nyugodtan fúrhatod. Nagyon fontos: nem izomból fúrunk betont, hanem öregesen. Ja és lehetőleg legalább vídiával.
2015. aug. 22. 15:13
 15/18 A kérdező kommentje:
semmi gond nem lenne, ha a videón is látott fúróhegy lenne, de egy hengeres gyémántosat kaptam, csak hengerpalást, azzal hogyan kezdjek fúrni? Hogy az ördögbe fog belekapni? Márcsak azért is mert nekem pontosan oda kéne fúrnom ahova akarom
2015. aug. 22. 18:15
 16/18 anonim ***** válasza:
biztos marófejet kaptál, de még mindig azt mondom azzal fúrd nyugodtan amivel a betont fogod
2015. aug. 22. 19:53
 17/18 tomika36 válasza:

A csempét ragaszd le tesa szalaggal, azon keresztül fúrd ütve fúró nélkül, amíg át nem érsz a csempén. Utána adj neki, meg a szomszéd idegeinek! Ha tanácsolhatom rendes fúrót használj (Bosch, Hitachi stb, ne tesco-sat) mert különben fél napig is eltart! A fúrószárból is vedd meg a legjobbat csavarboltban!

Ha csendben akarod megoldani, akkor a tükör hátoldalára kétoldalas ragasztóból két függőleges csíkot ragasztasz, köréje apró pogácsákba pedig semleges szilikont! Csempére felnyomod és kész, a szomszéd pedig nem fog megölni!

Árban egyforma a kettő:

a jó fúrószár kb. 8-900 Ft + csavar + tipli, semleges szilikon kb. 1000 Ft

2015. aug. 23. 18:07
 18/18 anonim válasza:

[link]

itt leirják hogy mire figyelj és hogyan kell, vannak olyan fúrók amik univerzálisan jók mindenre, de itt azt irják betonfúróval csináld, csak előbb sima fúrás fokozatban, aztán válts át fúrókalapácsra, csakorlatilag egy fúrókalapács géppel meg lehet csinálni az egészet meg egy jobb minőségü betonfúrószárral.

2022. febr. 1. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!