Mennyezetleomlást visszavakolták. Ezután kell még glettelni is vagy csiszolás és festés?
azért nem akartam szakembert, mert kb 1 nm az egész terület ami leomlott, ezt visszavakolták, gondoltam, majd én lefestem, na de most elgondolkodtam, ahogy elkezdtem csiszolni, hogy mégse jó ez így sztem.
mi a vélemény?
Veszel fehér cerezitet vagy diszperziós alapozót, 1000 ft egy liter
veszel egy csiszolópapír befogót 10x20cm körüli, lapos és fogni lehet és arra lehet tenni a csiszolópapírt
veszel csiszolópapírt, 80 és 100 és 120 asat
a durvábbik vászonnal nekimész a mennyezetnek, a teljes felületen. kicsit rányomod és áthúzod kicsit, hogy fedésben mész, mintha ablakot pucolnál, megkarcolod a régi festéket. ha eltelítődik a csiszoló, akkor kiporolod,
veszel glettet vagy por gipszet vagy rigipszet, ami 90 percig bedolgozható
veszel 1 simítóvasat és egy fogantyús simítót
kikevered a glettmasszát és rákened az egyenes vassal kimersz egy kicsit, ráteszed a fogantyús vasra és megkened a vakolatot, mint egy vajas kenyeret, hogy szép sima legyen.
ha megszárad lecsiszolod, de nem nagyon, ahol jó ott keveset, ahol rücskös ott jobban.
ezt megcsinálod 3szor és egyre finomabb csiszolóz használsz
ha sima lett átkened az egészet az alapozóval és lefested festő hengerrel, azzal amit gurigáznak a festők, de ne a legnagyobbat vegyed, hanem közepeset, azzal jobban tudsz dolgozni, polifarbe festékkel.
akár az oldalfalakakat is fessed
ezek az első szerszámaid és már tudsz szobát festeni és a 2. szoba után profi leszel
kell létra is
nézd meg a rutyubon is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!