Vályogházban milyen fűtés legyen? Kettő is van benne, de csak fél megoldások.
Figyelt kérdés
120 m2 az egész, de ebből nem akarunk fűteni három helyiséget, ami összesen kb. 35 m2
50 cm-es a falak. Nem tudok semmilyen szigetelésről
Van benne egy régi gázkazán, de csak 2,5 helyiségben vannak meg hozzá a radiátorok, az egyik szobában abszolút nincs, a másikban meg csak egy.
De van két cserépkályha egy-egy szobában, de a fürdőbe nem megoldott így a fűtés, és a 3. szobában is kevés.
A villanyos fűtéshez pedig igényelni kell teljesítménynövelést az áramszolgáltatónál, ami marha sok lóvé.
Aztán ott a konyha is, ami külön épületben van, van kéménynek helye is, de nem tudom, hogy hosszú távon mi lenne a legkifizetődőbb fűtés.
Egyáltalán kit lehetne hívni ezügyben, aki személyesen eljönne, és felmérné a helyzetet?
2015. júl. 8. 15:10
1/4 anonim válasza:
Nyilván egy víz -gáz szerelőt hívj. A legjobb körbe vinni az egész házba és rákötni egy vegyes kazánt.
2/4 anonim válasza:
Már mint hogy a központi fűtést körbevinni radiátorokkal
3/4 anonim válasza:
A vályogházat egységesen érdemes fűteni, a fűtetlenség felvizesedéshez, falkifagyáshoz vezet. Hívhatsz víz-gázszerelőt, de egy gépészmérnök átfogóbb tudás alapján fog tanácsot adni. A padlásra érdemes átszellőző hőszigetelést teríteni. Talán valami központi gázfűtést érdemes kiépíteni, én meghagynék egy cserépkályhát is tartaléknak, illetve a hangulat és a jobb hőérzet miatt.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, az elsőn jót nevettem, mert úgy olvastam hogy a gázszerelőt kell körbevinni a házon, és szerelőre kötni egy kazánt :D :D :D
2015. júl. 9. 10:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!