Hogyan lehet egy regi piszkos es eros szagu szonyeget otthon kitisztitani?
Jól porszívózd ki. Majd puha kefével (nem szivaccsal) ecettel keféld át az egészet. Ha kell, akkor ismételd meg. A szagot is elveszi, és a színeket is visszaadja. Hatásosabb és jobb, mint bármilyen szőnyegtisztító, és nem kell utána újra porszívózni.
Tapasztalat.
Hát a kitisztítás nagymértékben függ a szőnyeg méretétől. Ha lehet, akkor a #2-es válaszoló által írt fürdőkádban való kézi mosás a legpraktikusabb.
Ha gyapjú a szőnyeg én a mosóvízbe 3-4 evőkanálnyi WU2 sampont, és ugyanennyi ecetet tennék.
Ha a szőnyeg nagyobb, akkor egy kerti porolóra, vagy faágra felteríteném, vagy végső esetben egy tiszta betonozott részre fektetném. Slaggal (tiszta ivóvízzel) rendesen lecsapatnám, hogy teljesen átnedvesedjen, és egy vödörbe 2-3 liter vízbe mosó törzsoldatot csinálnék a fent is említett 3-4 evőkanályni WU2 sampon és 3-4 evőkanál ecet hozzáadásával, majd erős kefével felhordanám a szőnyegre és jó alapos habképződés közben átsikálnám. Végül slaggal jó alaposan kiöblíteném belőle a mosószert, mind a két oldalát meg szoktam slagolni.
(Kútvizet nem használnék, nehogy a vastartalma elszínezze a szönyeget.)
A porolóra függesztve kánikulában 1-2 nap alatt megszárad, pláne, ha egy kis szél is fúj. Kis faág távtartókat szoktam a két összesimuló oldal közé támasztani, hogy a belső oldalnál is járjon a levegő, ha lusta vagyok megfordítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!