Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Jobban megéri felújítani és...

Jobban megéri felújítani és úgy eladni, vagy inkább felújítandóként próbáljam eladni a lakásom?

Figyelt kérdés

Van egy 35 nm-es lakásom Budapesten. Igazából eddig az volt a tervem, hogy új ajtók kellenének, laminált parketta és festés.. Szerintem párszázezer forintból kijönne, max 500-at gondoltam, amire hitelt kérnék. Viszont ma voltam ingatlanosnál érdeklődni.. Ő azt mondta, ne költsek semmit, mert felesleges.. Felújítandóként 7 millióért el lehet adni., viszont én átlagos lakásokat ugyanebben a kerületben,ugyanezzel a méretekkel 9-10 millióért láttam különböző oldalakon. Úgy gondolom, hogy a gyors eladás, profit miatt mondhatta. Hiába mondtam, hogy max 10 millióért szeretnék új házat, rögtön 12-13 millióért ajánlotta, ami újítással kb 15-be kerülne. Nagy hitelt nem szeretnék, nem akarom hogy 45 éves koromig a fél fizetésemet vigye a bank. .

kicsit eltértem a lényegtől, szóval, újítsam kicsit fel, vagy valóban felesleges, nem térül meg a munka? Valamint mennyire éri meg egy ingatlanost keresni?

2015. jún. 10. 23:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%

9-es, légyszi küldd el a linkjét annak, aki 25-ért kicserél tokostól ajtót!

Ja és szerintem az ingatlanos csak lehúz, nem éri meg, hirdesd magad!

2015. jún. 11. 07:48
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi is adtunk el nemrég házat, több, mint 10 %-kal többért, mint amennyiért az ingatlanos meghirdetni akarta...

A másik oldalon az is igaz, hogy sokan irreálisan drágán hirdetik az ingatlant, a vételig akár 20-30 % áresés is bekövetkezik.

A rágott ajtókat meg kellene nézetni asztalossal, festővel. Lehet, hogy viszonylag olcsón fel lehet újítani és nem is olyan gyanús, mint hirtelen kicserélni valami olcsó vacakra. Ráadásul ha régi a ház, nem fogsz kapni ugyanolyan méretű ajtókat.

Mást nem újítanék, csak ezeket a zavaró hibákat.

2015. jún. 11. 08:25
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

#11 bemész az OBI-ba vagy a Praktikerbe, és 14900 és 16900 között fogsz kapni 75-ös és ajtót tokkal. Oké, egy jobb kilincs 2-3 ezer, a purhab egy ezres, a takaróléc még egy ezres.

De ha nem tudod berakni, egy ügyesebb kezű ember - szándékosan nem írok szakmát, mert a burkolótól a festőig bárki be tudja rakni ha már úgyis ott dolgozik - 1/2 óra alatt bepasszintja. Az mennyi, 3 ezer forint/db?

[link]

2015. jún. 11. 10:00
 14/18 anonim ***** válasza:
Igen, kedves kérdező, nálad milyen állapotban vannak a villany és vízvezetékek?
2015. jún. 12. 16:34
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazából én úgy gondolom, hogy látszat miatt érné meg felújítani... Legalábbis én előbb megvennék egy szépnek tűnő lakást, mint egy lelakottat, ahol a tapéta koszos, foltos, linóleum szintén és az ajtók szét vannak rágva. Olyat szeretnék, ami még lakás árban azért olcsóbb, viszont lakható. Örököltem, 5 éve ezeknek a paneloknak 8.8 millió volt ez értéke, akkor tudtam volna 7-ért eladni.. Azóta azért emelkedtek az árak, így 7-ért semmiképp nem akarom eladni. Ugyanebben a kerületben átlagosan állapotú lakások 9-9.5 millió. 3 ilyen lakástulajdonost is megkerestem, egyiknél sincsenek a vezetékek felújítva, ahogy nálam se. Mindenesetre remélem működik majd az optikai csalás.Hazudni nem fogok, de remélem a normálisabb, otthonosabb kinézet nyerő lesz.

2015. jún. 13. 11:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

En szerintem nagyon megeri az optikai felujitas is.

Sot hogy milyen butorokkal fenykepezed le illetve mutogatod majd.

Volt egy ismerosom, el akarta adni a lakasat jo allapotu normalis garzon volt. Teljesen uresen, fuggony nelkul mutogatta, nem kellett senkinek.

Azutan feltett egy nagyon jo fuggonyt, baromi jo butorokkal berendezte, othonossa tette es csak ugy jelentkeztek a vevok. Egyszerre kettot is hivott lakast nezni es annyira tetszett mindkettonek hogy ott veszekedtek hogy ki vegye meg. Igy vegul iranyar felett sikerult eladnia!

Ugyhogy szamit a kinezet, nagyon is sokat szerintem.

Persze nyilvan nem olyanok fognak a hirdetesedre jelentkezni akik felujitandot keresnek, hanem alapban szepet.

2015. jún. 14. 15:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy szerencséd lesz és megtérül, lehet, hogy nem. Mi is most állunk vásárlás előtt. Mi sokkal jobban örülünk annak, ha nincsen esztétikai felújítás. Miért? Mert fel tudjuk mérni, hogy mennyit költött az illető, és mennyivel kér emiatt többet. Másrészt úgyis saját ízlésünkre szeretnénk alakítani. Nekünk pl nem éri meg azért többet fizetni egy ingatlanért, mert berak a tulaj pár olcsó ajtót, lefesti olyan színűre a falakat, amik nem tetszenek, rakat új csempét, amit aztán leverethetünk. Volt pl egy ház, amit azért nem vettünk meg, mert felújították, így kínálták 15 millióért. De az ajtó semmilyen biztonsági követelménynek nem felel meg, a fürdőt újra kell csempézni, mert nem tetszik, a belső ajtókat is kicserélnénk, mert fehérek, és mi barnát akarunk, az ablakok is a legolcsóbbak, semmi hőszigetelés nincs bennük, a pala tetőre húztak egy bitumen zsindelyt és még sorolhatnám. A felújítás előtt 10 millióért adták volna el, csak nem tudták,.ezért beleöltek.egy rakat pénzt. De nekünk még mindig.csak 10 milliót.ér, mert minden cserélni kellene. Ha a régi állapotában lenne, megvennénk. Egyébként felújítottan sincs rá jelentkező.
2015. jún. 30. 20:41
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Ember nincs, aki ezt megmondja neked, kérdező. Lakást ugyanis kétféle ember vesz: aki rögtön költözni szeretne, lehetőleg úgy, hogy a kisujját se kelljen megmozdítani, és az, aki a saját szája íze szerint akarja átalakítani a kecót, mielőtt beköltözik.
2015. jún. 30. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!