Jobban megéri felújítani és úgy eladni, vagy inkább felújítandóként próbáljam eladni a lakásom?
Van egy 35 nm-es lakásom Budapesten. Igazából eddig az volt a tervem, hogy új ajtók kellenének, laminált parketta és festés.. Szerintem párszázezer forintból kijönne, max 500-at gondoltam, amire hitelt kérnék. Viszont ma voltam ingatlanosnál érdeklődni.. Ő azt mondta, ne költsek semmit, mert felesleges.. Felújítandóként 7 millióért el lehet adni., viszont én átlagos lakásokat ugyanebben a kerületben,ugyanezzel a méretekkel 9-10 millióért láttam különböző oldalakon. Úgy gondolom, hogy a gyors eladás, profit miatt mondhatta. Hiába mondtam, hogy max 10 millióért szeretnék új házat, rögtön 12-13 millióért ajánlotta, ami újítással kb 15-be kerülne. Nagy hitelt nem szeretnék, nem akarom hogy 45 éves koromig a fél fizetésemet vigye a bank. .
kicsit eltértem a lényegtől, szóval, újítsam kicsit fel, vagy valóban felesleges, nem térül meg a munka? Valamint mennyire éri meg egy ingatlanost keresni?
9-es, légyszi küldd el a linkjét annak, aki 25-ért kicserél tokostól ajtót!
Ja és szerintem az ingatlanos csak lehúz, nem éri meg, hirdesd magad!
Mi is adtunk el nemrég házat, több, mint 10 %-kal többért, mint amennyiért az ingatlanos meghirdetni akarta...
A másik oldalon az is igaz, hogy sokan irreálisan drágán hirdetik az ingatlant, a vételig akár 20-30 % áresés is bekövetkezik.
A rágott ajtókat meg kellene nézetni asztalossal, festővel. Lehet, hogy viszonylag olcsón fel lehet újítani és nem is olyan gyanús, mint hirtelen kicserélni valami olcsó vacakra. Ráadásul ha régi a ház, nem fogsz kapni ugyanolyan méretű ajtókat.
Mást nem újítanék, csak ezeket a zavaró hibákat.
#11 bemész az OBI-ba vagy a Praktikerbe, és 14900 és 16900 között fogsz kapni 75-ös és ajtót tokkal. Oké, egy jobb kilincs 2-3 ezer, a purhab egy ezres, a takaróléc még egy ezres.
De ha nem tudod berakni, egy ügyesebb kezű ember - szándékosan nem írok szakmát, mert a burkolótól a festőig bárki be tudja rakni ha már úgyis ott dolgozik - 1/2 óra alatt bepasszintja. Az mennyi, 3 ezer forint/db?
Köszönöm a válaszokat.
Igazából én úgy gondolom, hogy látszat miatt érné meg felújítani... Legalábbis én előbb megvennék egy szépnek tűnő lakást, mint egy lelakottat, ahol a tapéta koszos, foltos, linóleum szintén és az ajtók szét vannak rágva. Olyat szeretnék, ami még lakás árban azért olcsóbb, viszont lakható. Örököltem, 5 éve ezeknek a paneloknak 8.8 millió volt ez értéke, akkor tudtam volna 7-ért eladni.. Azóta azért emelkedtek az árak, így 7-ért semmiképp nem akarom eladni. Ugyanebben a kerületben átlagosan állapotú lakások 9-9.5 millió. 3 ilyen lakástulajdonost is megkerestem, egyiknél sincsenek a vezetékek felújítva, ahogy nálam se. Mindenesetre remélem működik majd az optikai csalás.Hazudni nem fogok, de remélem a normálisabb, otthonosabb kinézet nyerő lesz.
En szerintem nagyon megeri az optikai felujitas is.
Sot hogy milyen butorokkal fenykepezed le illetve mutogatod majd.
Volt egy ismerosom, el akarta adni a lakasat jo allapotu normalis garzon volt. Teljesen uresen, fuggony nelkul mutogatta, nem kellett senkinek.
Azutan feltett egy nagyon jo fuggonyt, baromi jo butorokkal berendezte, othonossa tette es csak ugy jelentkeztek a vevok. Egyszerre kettot is hivott lakast nezni es annyira tetszett mindkettonek hogy ott veszekedtek hogy ki vegye meg. Igy vegul iranyar felett sikerult eladnia!
Ugyhogy szamit a kinezet, nagyon is sokat szerintem.
Persze nyilvan nem olyanok fognak a hirdetesedre jelentkezni akik felujitandot keresnek, hanem alapban szepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!