Gipszkarton álmennyezet betontárcás födémre?
A kérdésem az lenne, hogy "E" gerendás betontárcás födémre hogyan és miként szereljek fel gipszkarton álmennyezetet?
A gerendákat nem merem megfúrni és tilos is. A betontárcákat fúrjam meg mondjuk 10-es ütvefúróval és a tetőléceket nyíló fémdűbelekkel fogassam fel? Vagy egyszerűen műanyag tiplizzem?
Ajjaj, van baj!
Először is nem táRca, hanem táLca. :-)
Másodszor. nyugodtan fúrhatsz bárhová, nem gond.
Továbbá:
Tetőlécet felejtsd el! GK rendszert csak saját szerelvényeivel építs! Ha nem vagy tapasztalt (mint az látszik a kérdésedből...) jobban járnál, ha szakemberrel csináltatnád. Egy leszakadó álmennyezet sok kárt tud okozni...
Már rengeteg gipszkarton álmennyezetet és válaszfalat építettünk. Szakembert semmiképp nem fogok fizetni mert az eléggé szégyen lenne :)
Azért tettem fel a kérdést, mert a födém salakkal van szigetelve 23-26 cm vastagon és félek hogy a tálca elreped és leszakad.
A tetőlécezés tökéletes a gipszkartonnak :) nem fogok drágán profilokat venni. Csodálatosan 1 méterenként betetőlécezném jó erősen felfogatva, majd keresztbe 40 centinként. Így marad 7 cm a födémtől a gipszkartonig amibe szépen elfér a spot rendszer :)
Pontosan azért amiért műanyag tiplit. Tűz esetén élet veszélyessé vállhat a mennyezet, mert leszakadhat. Arról nem beszélve, hogy csavarodhat a fa és gyengítheti a tiplit a menyóba.
A lécre szerelt mennyezet csak magyarországon divat, mert mindenki spórolni akar.
Értem. Amúgy visszatérve, a műanyag tiplit azt csak úgy megemlítettem, ilyenekben sosem bíztam.
A betontárcák miatt az üreges fémdűbelet használom.
A tűzveszélyesség miatt: Mivel nem szeretem a tüzet, ezért minimális az ami meggyulladhat, DE ha már valami meggyullad és leszakad a gipszkarton akkor nem baj :) csak mert ha valami elkezd égni, akkor hiába lenne lemezprofilra csvarozva, akkor is cserélni kellene, így meg legalább jön magától :D
Persze a fa csavarodásával is számolni kell, ezért használok teljesen száraz léceket. Vizeseket semmiképen sem teszek fel.
Nem az a baj, hogy leszakad, mert valószïnű tönkremegy minden a lakásban. A baj az, hogy a tűzoltókra szakadha akik mentenének amit lehet. Akkor okoz balesetveszélyt.
Szereintem jobban jársz egy igazi szakemberrel, mert nagyon kezdő vagy te ebben a szakmában.
És beton TÁLCA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!