Nem régi ajtóink vannak, kb 8-10 évesek. Szeretném őket átfesteni, kicsit megkapotak, meg nem árt néha. A kérdésem az lenne mik a teendők? Lekell venni a pántról és úgy festeni, vagy megoldható simán is? (panelbe lakok, nehézkes bakra tenni).
Átkell csiszolni előtte vagy mehet rá az új?
Mikor festették akkor vizes bázisút használtak, nem tudom nekem milyet kéne?
Egyáltalán mivel lehet átfesteni? Trilak bolt van a közelbe ha esetéeg tudok konkrátat mondani az jó lenne :)
Vizesbázisúval és benzinessel is átfestheted, hiszen már 8 éve lekötött a polimer. Bár én kizárólag benzines lakkokat használok, ennek ellenére a vizesbászisú zománcot javasolnám, mert panelban napokig fejfájdítóan büdös a lakkbenzin párolgása. Attól függ mennyire van besárgulva, takarni fogja 1 réteg zománc vagy kell alapozni is. Ha le van verődve, akkor elötte érdemes kigittelni akár egy kétkomponensű vasgittel, akkor gyorsan haladhatsz, mert 10 perc után csiszolható. Egy finom 180-220-as papírral mindenképpen nem árt jól becsiszolni, hogy a következő tapadása biztosítva legyen. Utána le kell porolni és a zsanéroknál a fekete olajos port letörölni. Egyébként nem muszáj leszedni, de akkor nagyon gyorsan kell dolgozni, max 3 perc/oldal lehet a kenés, hogy ki tudd húzni. Ha nagyon sűrűvel kennéd, akkor meg megfolyik, megrogyik az egész. Előbb a belső falcos oldalát fesd. Ha nem okoz gondot, akkor kisteddivel biztonságosabban leguríthatod.
2015. máj. 9. 18:53
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a részletes tanácsadást! :)
nincs nagyon megrepedve 1-2 nagyon kis vékony cskí van az is max 2-3 centis, szinte láthatatlan.
tudnál esetleg konkrét festéket linkelni?
mint mondtam kezdő vagyok. vagy ha a nevét elmondod az általad ajánlott vizesbázisúnak azt is megköszönöm :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!