Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vályogház felújításról lenne...

Vályogház felújításról lenne egy kérdésem. (? )

Figyelt kérdés

A ház régi tulajdonosa eléggé elhanyagolta a karbantartást.A vakolat nagy területen lehullott.Vékony dróthálót húztam a hibás falszakaszra,majd erre jött a vakolás.A válykos sárba tettem cementet.kb 10% -ot.

Nem tudom,hogy jól csináltam e.

Jó lenne ,ha kapnék ötleteket.

kösz

2015. máj. 7. 16:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát a cement nem kellet volna ,és a hálót rögzíteni szokták.Esetleg fotók?
2015. máj. 7. 17:04
 2/5 anonim válasza:

Hasonló volt a helyzet ismerősöméknél is, a következőt csinálták: leverték az előző vakolatot, bedróthálózták, majd alapvakolattal befedték az egészet (cement+mészhidrát+homok), majd erre egy simitóréteget raktak (talán glettelésnek hívják) és lefestették.

Megjegyzésként írom hogy nagyon szép lett a végeredmény, és tartós. :)

2015. máj. 7. 17:43
 3/5 anonim ***** válasza:

vályogra tilos cementes anyag, mert az erősen eltérő páratechnikai paraméterek miatt elválnak egymástól idővel. csak vályog, vagy mészvakolat. hálózni lehet, ettől stabilabb.

"válykos " nálad mit jelent? a vályogot használat előtt meg kell vizsgálni, hogy alkalmas e építési célokra. ez nem egyszerűen sár, hanem agyag, homok, föld keveréke,szálas anyaggal keverve, ami segíti az összetapadást.létezik zsákos kiszerelésben is. de megfelelőt valszínűleg a kertben is találsz.

2015. máj. 7. 17:56
 4/5 A kérdező kommentje:
A cementben nem voltam biztos.Kár,hogy nem jó,mert jó kemény lett tőle a fal.Megpróbálom cement nélkül.
2015. máj. 8. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

egyébként marhatrágyával keverve jobban ellenáll az időjárásnak, szaga csak egy rövid ideig lesz.

2015. máj. 9. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!