Vályogház felújításról lenne egy kérdésem. (? )
A ház régi tulajdonosa eléggé elhanyagolta a karbantartást.A vakolat nagy területen lehullott.Vékony dróthálót húztam a hibás falszakaszra,majd erre jött a vakolás.A válykos sárba tettem cementet.kb 10% -ot.
Nem tudom,hogy jól csináltam e.
Jó lenne ,ha kapnék ötleteket.
kösz
Hasonló volt a helyzet ismerősöméknél is, a következőt csinálták: leverték az előző vakolatot, bedróthálózták, majd alapvakolattal befedték az egészet (cement+mészhidrát+homok), majd erre egy simitóréteget raktak (talán glettelésnek hívják) és lefestették.
Megjegyzésként írom hogy nagyon szép lett a végeredmény, és tartós. :)
vályogra tilos cementes anyag, mert az erősen eltérő páratechnikai paraméterek miatt elválnak egymástól idővel. csak vályog, vagy mészvakolat. hálózni lehet, ettől stabilabb.
"válykos " nálad mit jelent? a vályogot használat előtt meg kell vizsgálni, hogy alkalmas e építési célokra. ez nem egyszerűen sár, hanem agyag, homok, föld keveréke,szálas anyaggal keverve, ami segíti az összetapadást.létezik zsákos kiszerelésben is. de megfelelőt valszínűleg a kertben is találsz.
egyébként marhatrágyával keverve jobban ellenáll az időjárásnak, szaga csak egy rövid ideig lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!