MeaBea kérdése:
Miért drágább a sima fűtő kazán a kombinál?
Figyelt kérdés
Kondenzációs kazánt vennénk és több helyen is láttam hogy a csak simán fűtő kazánnak (olyan kéne nekünk mert a melegvíz bojlerrel működik és nem cserélnénk le) magasabb az ára a kombikhoz képest. Miért? Nem pont a kombinak kéne drágábbnak lenni mert az melegvizet is tud csinálni? Nem értjük.
Pl láttam egy újságba hirdetést Saunier Duval 19,6 kw-os kombi kondenzációs 231 ezer. Ugyan ez a márka ugyanúgy 19,6-os csak simán fűtő kazán 298 ezer. Hogy van ez?
2015. máj. 5. 15:12
1/2 anonim válasza:
A hosszabb Üzemidő és más célközönség. Kombi-kazán előbb meghal. Ja és vízmelegítés miatt a karbantartása is drágább. Piackutatók és marketingesek, és nem műszaki szakemberek árazzák be a terméket. A kombi kazán amúgy i, egy ilyen másfél megoldás. A nagy teljesítményre is képes fűtőkazánt, kis zuhanyzásokkal elhasználni. Eredetileg csak kis lakásokba szánták a obi kazánt kis teljesítménnyel. Most már nagy családi házakban ipari teljesítményű kombi kazánok is vannak, ...
2/2 anonim válasza:
"Minden termék annyiba kerül amennyiért a piacon el lehet adni".. szokták mondani. Egyébként tényleg nem kéne ekkora különbségnek lenni, mert műszaki tartalmában sem olyan sok az eltérés. Más gyártóknál egyébként szerintem nincs ekkora ár differencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!